Bozkurt'ta Is Yeri Zarar Gören Esnaf Için Konteyner Dükkan Alani Olusturuldu

Ilçe esnaflarindan Ahmet Kalyoncu: 'Eski is yerlerindeki çalismalar bitene kadar burada bir faaliyet olur, canlilik olur. O konteyneri düsünenlerden Allah bin kere razi olsun'

MUHAMMED KAYGIN - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki sel felaketinde is yerleri yikilan veya agir hasar alan esnaf için konteyner dükkan alani olusturuldu.

Ilçede 11 Agustos'taki siddetli yagis nedeniyle meydana gelen sel felaketinde birçok bina yikildi, bir bölümü de agir hasar gördü. Ilçede hayatin normale dönmesi için AFAD, UMKE, DSI, Karayollari, Il Özel Idaresi, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, belediye ekipleri ve ilgili birimlerce baslatilan çalismalar araliksiz devam ediyor.

Ekiplerce is yerlerinin onarilmasi ya da tamamen yikilip yeniden insa edilmesine yönelik çalismalar devam ederken, bu süreçte ticari hayatin olumsuz etkilenmemesi için yaklasik 40 konteyner dükkan olusturuldu.

Bozkurt'un yeniden imari sürecinde esnafin islerinin aksamamasi için harekete geçen AFAD ve TOKI, Yeni Cami etrafinda olusturulan alana konteyner dükkanlari yerlestirdi. Bölgeye yerlestirilen konteynerlerde ticari faaliyetin sürdürülmesi hedefleniyor.

Ilçe esnaflarindan Ahmet Kalyoncu, AA muhabirine, daha önce böyle bir felaket yasanmadigini anlatarak, "Kiyamet gibi bir sey yasadik. Devlet olayin basindan sonuna kadar yanimizdaydi." dedi.

Is yerlerinin yikilmaya basladigina ve yeniden yapilmasinin da süre alacagina dikkati çeken Kalyoncu, "Buralar yikildi, devletimiz yapacak ama bir sene sürer. Hiç olmazsa o konteynerlerde devam etmek isteyen orada devam eder, ufak tefek çark yine döner. Biz de faaliyete geçiriyoruz dükkanimizi. Konteyner olmasi Bozkurt için büyük bir nimet. Is yerlerinin camlari filan takildi ama bunlarin faaliyete girmesi en az 2 ay sürer. Eski is yerlerindeki çalismalar bitene kadar burada bir faaliyet olur, canlilik olur. O konteyneri düsünenlerden Allah bin kere razi olsun." diye konustu.
Kaynak: AA