Bodrum'da 30 Agustos Zafer Bayrami Coskuyla Kutlandi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde 30 Agustos Zafer Bayrami ve Türk Silahli Kuvvetleri Günü dolayisiyla bir kutlama programi gerçeklestirildi.

Bodrum'da 30 Agustos Zafer Bayrami Coskuyla Kutlandi
Bodrum Kalesi Kuzey Hendegi’nde Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destekleriyle Bodrum Belediyesi tarafindan düzenlenen konser programinin sunuculugunu ünlü sovmen Hakan Doganay’in yapti. Gecede Ender Kasal, Ahmet Selçuk Ilkan ve Özgür Kiyat sahne alirken, Karya Çiçekleri Halk Oyunlari gösterisi gerçeklestirdi. Yogun bir katilimla gerçeklestirilen ve Bodrum Belediyesi sosyal medya hesaplarindan canli yayinlanan konser programi izleyiciler tarafindan büyük begeni topladi.

30 Agustos Zafer Bayrami ve Türk Silahli Kuvvetleri Günü dolayisiyla düzenlenen kutlama programi, Bodrum Kalesi Kuzey Hendegi’nde Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destekleriyle Bodrum Belediyesi tarafindan düzenlenen konser programi ile devam etti. Sunuculugunu ünlü sovmen Hakan Doganay’in yaptigi gecede Ender Kasal, Ahmet Selçuk Ilkan ve Özgür Kiyat sahne alirken, Karya Çiçekleri Halk Oyunlari gösterisi gerçeklestirdi. Yogun bir katilimla gerçeklestirilen ve Bodrum Belediyesi sosyal medya hesaplarindan canli yayinlanan konser programi izleyiciler tarafindan büyük begeni topladi.

Konusmasina Ulu Önder Atatürk’e hitap ederek baslayan Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, "Türk tarihinin dönüm noktasinda kazanilan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini saglamlastiran büyük zaferin 99. yildönümünü gururla kutlamanin heyecani içerisinde, huzurunda bulunmanin mutlulugunu yasiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügü ile belirledigin temel nitelikleri bugün ve gelecekte korumak için gösterdigimiz azim kararliligimiz bu ugurda ettigimiz yemin gibi ayni sekilde devam etmektedir. Senin ilke ve devrimlerin sonsuza kadar bu topraklarda hakim olacaktir. 99.yildönümünü her zamanki gibi ilk günkü heyecan ve gururla kutladigimiz 30 Agustos Zaferiyle, Baskomutan Mustafa Kemal Pasa önderligindeki Türk Milletinin isgalci güçlerin bütün unsurlarini Anadolu topraklarindan atmanin, 30 Agustos’ta basladigini hepinize hatirlatmak isterim. 30 Agustos’tan 9 Eylül’e uzanan süreç, büyük bir milli mücadeledir ve o milli mücadelenin temelleri 19 Mayis’ta Samsun’da atilmistir. 29 Ekim’de Cumhuriyetin ilanina kadar geçen sürede Atamizin ve silah arkadaslarinin yüce Türk Milleti ile tek vücut olarak büyük bir mücadele içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attiklarini hepimiz kalpten hissediyoruz. Anadolu topraklari bin yildir bizim vatanimizdir. 1071 yilinda Malazgirt Savasi’ndan 26 Agustos 1922 yilina kadar geçen sürede, ayni ruh ve heyecanla nasil mücadele ettigimizi bütün milletimizin bilmesi lazim. Atatürk’ün de söyledigi gibi bu kazanilan zafer Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmistir evet ancak asil mücadele bundan sonra baslamaktadir. Ilim ve irfan mücadelesi. Demokratik, laik, hukuk ve sosyal devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk bize bu zaferin sonucunda 29 Ekim’de bizlere armagan etmistir, ona sahip çikacagiz” dedi.

Kaynak: İHA