Bitlis Valisi Çagatay, Tatvan'da Yol Kontrol Noktasindaki Asi Standini Ziyaret Etti

Bitlis Valisi Oktay Çagatay, Tatvan ilçesindeki yol kontrol noktasina kurulan Kovid-19 asi standini ziyaret etti.

Kontrol noktasinda incelemelerde bulunan Çagatay, asisini henüz yaptirmayan vatandaslardan asi olmalarini istedi.

Çagatay, gazetecilere, Bitlis'te asilama orani hedeflerinin yüzde 75 oldugunu söyledi.

"Asilama konusunda vatandaslarimizi hem bilgilendirme hem de ikna ederek, asilama faaliyetlerimizi yürütüyoruz." diyen Çagatay, söyle konustu:

"Dünya ve ülkemiz Kovid-19 sikintisi çekti. Çok sükür ülkemiz tedavilerle beraber asilarla da büyük bir yol kat etti. Saglik Bakanligimizin yurt disindan temin ettigi asilari da yaptiriyoruz. Ama ne yazik ki Dogu ve Güneydogu Anadolu'nun birçok vilayetinde oldugu gibi ilimizde de asilama istedigimiz oranda degil. Saglik Bakanimizin her aksam duyurdugu mavi iller arasinda bizde olmak istiyoruz. Bu amaçla tam bir seferberlik baslattik. Yol kontrol noktalari dahil, mahalle ve köylerin tamamini gezerek konunun önemini anlatiyoruz. Geçtigimiz dönemlerdeki kapanma süreçlerini yasamak istemiyorsak, bu isin gereklerini yerine getirmeliyiz. Arkadaslarimizin gayreti ile umuyoruz birkaç güne kadar maviye dönecegiz. Yüzde 75'lik asilama oranina ulasacagiz. Hep birlikte bu sikintilarin üstesinden gelecegiz."

Çagatay'a, Il Saglik Müdürü Koray Okur, Il Emniyet Müdürü Celal Özcan, Tatvan Ilçe Emniyet Müdürü Kubilay Taskin ve saglik çalisanlari eslik etti.

Kaynak: AA