Bitlis'teki Orman Yangini Rüzgarin Etkisiyle Büyüdü

Bitlis-Diyarbakir karayolu üzerinde bulunan Buzlupinar mevkisinde çikan orman yangini, rüzgarin etkisiyle büyüdü.

Bitlis'teki Orman Yangini Rüzgarin Etkisiyle Büyüdü
Bitlis-Diyarbakir karayolu Buzlupinar mevkisinde henüz bilinmeyen bir nedenle baslayan yangin, rüzgarin etkisi ile hizla yayildi. Ekiplerin müdahalesiyle bugün sabah saatlerinde kontrol altina alinan yangin, yanan agaç kütüklerinin devrilmesi sonucu 2 ayri noktada yeniden basladi.

Rüzgarin yön degistirmesiyle bölge yeniden alevlere teslim oldu. Itfaiye ve Orman Bölge Müdürlügüne bagli ekipler yangini kontrol altina almak için canla basla mücadele ediyor.

Yanginda su ana kadar yaklasik 15 hektarlik alanin zarar gördügünü belirten Orman Isletme Müdürü Tahir Baytas, “Su anda Buzlupinar mevkiindeyiz. Dün baslayan yanginin dört bir etrafini çevirdik. Ancak öglen saatlerine dogru yanan agaç kütüklerinin asagi dogru yuvarlanmasiyla birlikte 2 ayri noktada yeniden yangin çikti. Arkadaslarimiz yangina müdahale ediyor. 2 arazöz, 2 itfaiye aracimiz, 1 müdahale araci, 6 pikap ve 30’a yakin personelle olaya müdahale ediyoruz. Rüzgarin yön degistirmesiyle yer yer alevler yükseliyor. Rüzgar yön degistirmesini durdurursa yangini kontrol altina alabiliriz” dedi.

Kaynak: İHA