Baskent 30 Agustos Zafer Bayrami'nda 'Kirmizi Beyaz'a Büründü

Kirmizi beyaz bayraklar 30 Agustos Zafer Bayrami’nda Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi etkinlikte dalgalandi. Gençlik Parki’nda olan kutlama, fotograf sergisi, dans gösterileri ve konserler ile coskuyla gerçeklesti.

Baskent 30 Agustos Zafer Bayrami'nda 'Kirmizi Beyaz'a Büründü
Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari kirmizi beyaz tema ile gerçeklesti. Gençlik Parki’nda düzenlenen kutlamaya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ile çok sayida Ankarali katildi.

Etkinlik alaninda “Atatürk ve Zafer” konulu fotograf sergisi, dans gösterileri ve sanatçi Bengü’nün konseri ile devam etti.

“Yüz yil içerisinde çok sayida badireyi atlattik”

Sahnede dans ekibinden kirmizi ve beyaz çiçekleri aldiktan sonra 30 Agustos zaferinin üzerinden doksan dokuz yil geçtigini dile getiren Kiliçdaroglu, “30 Agustos’un üzerinden 99 yil geçti. Önümüzdeki yil cumhuriyetin 100’üncü yilini kutlayacagiz. Yüz yil içerisinde çok sayida badireyi atlattik, sorunlarimiz oldu ama cumhuriyeti yasattik ve yasatacagiz. Önümüzdeki seçimlerde, Allah’in izni ile cumhuriyeti demokrasiyle taçlandiracagiz. Düsüncesi özgür, söylemlerinde hiçbir kisitlama olmayan, rahatlikla herkesin düsüncesini ifade ettigi, hep birlikte baris içinde yasadigimiz güzel cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandiracagiz” ifadelerine yer verdi.

“Bagimsizlik ülküsünü bütün dünyaya haykiriyoruz”

Kurtulus savasinda Anadolu’daki mücadeleyi yasatacagini aktaran Yavas, “Milli mücadelenin karargahi, burada esarete karsi cesaretlerini gösterip düsmana Anadolu’yu geldiklerini zindan eden, Türkiye’nin bütün renklerini bir araya getirip yokluk içerisinde emperyalizme karsi savasan Anadolu’nun merkezi Ankara. Bagimsizlik ülküsünü bütün dünyaya haykiriyoruz. Atalarimizin bize emanet ettigi Ankara’yi, Türkiye’yi insallah Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettigi gibi ilelebet yasatacak çalismalara söz veriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA