Atakum'da Zafer Coskusu Açiklamasi Selçuk Balci Ve Ismail Altunsaray Konseri

Atakum Belediyesi’nin gerçeklestirdigi 30 Agustos Zafer Bayrami konserinde unutulmaz bir gece yasandi. Selçuk Balci ve Ismail Altunsaray sevilen sarkilarini Samsunlular için söyledi. Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Türk tarihinin en sanli sayfasini kutluyoruz. Bu zaferi ilelebet birlikte yasatacagiz” dedi.

Atakum'da Zafer Coskusu Açiklamasi Selçuk Balci Ve Ismail Altunsaray Konseri
Milli bayramlari birbirinden önemli organizasyonlarla kutlayan Atakum Belediyesi, 30 Agustos Zafer Bayrami’ni 99. yilinda muhtesem bir konsere daha ev sahipligi yapti. Atakum Kent Meydani’nda gerçeklesen konsere CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancioglu, Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci ile esi Av. Gülay Deveci, CHP Samsun Il Kadin Kollari Baskani, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayida yurttas katildi.

Konserlerin öncesinde DJ Inanç Seven müzikleriyle keyifli dakikalar yasatti. Selçuk Balci ve Ismail Altunsaray ise daha sonra sevilen sarkilarini Samsunlular için seslendirdi. Balci ve Altunsaray’in düeti ise dakikalarca alkislandi. Unutulmaz anlarin yasandigi konserde zafer coskusu Atakum’dan tasti. Yaptigi konusmada Samsunlularin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutlayan Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, "Ben, Atakum Belediye Baskani olarak siz hemsehrilerimizi ve Türk milletini bu kutlu günde ayrismaya degil, birlesmeye davet ediyorum. Birlik olmaya, kardes olmaya, Cumhuriyet’in çocuklari olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Dünyada benzeri yok”

Türk tarihinin en sanli sayfasini kutladiklarini söyleyen Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Bu savasin ve zaferin dünyada bir benzeri yok. 19 Mayis Kurtulus Yolu, Inönü Savaslari, Sakarya Savaslari, 9 Eylül Izmir, Lozan...Türk bagimsiz tarihinin yol haritasi bu. Bu yol haritasinda bu zaferleri sadece emperyalist isgalcilere karsi degil içeride Damat Feritlere, Mustafa Sabrilere, Iskilipli Atiflara, Ali Kemallere, Nemrut Mustafalara, Delibaslara, Seyh Saitlere, Çapanogullari’na, Postaci Nazimlara ve buna benzer binlercesine karsi kazanilmis Türk zaferidir. Bu zaferi, bu saydiklarimdan ve art gelenlerinden küçümseyenler var. Ama bu zaferi, zafer olarak kutlayan siz Cumhuriyet gençlerisiniz. Bu zaferi ilelebet birlikte yasatacagiz. Bir halk sevinçlerini, acilarini paylasip milli ve dini bayramlarini birlikte büyük bir coskuyla kutlayabiliyorsa o bir millettir. Bu halki millet yapan kendi degerlerinde coskuyla bulusabilmektir. Biz, Türk milleti olarak böyle bir milletiz ve bunu dünyaya kanitladik. Ben, Atakum Belediye Baskani olarak siz hemsehrilerimizi ve Türk milletini bu kutlu günde ayrismaya degil, birlesmeye davet ediyorum. Birlik olmaya, kardes olmaya, Cumhuriyet’in çocuklari olmaya davet ediyorum. Ne diyor büyük ozan: ‘Dörtnala gelip Uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kisrak basi gibi uzanan bu memleket, bizim. Bilekler kan içinde, disler kenetli, ayaklar çiplak ve ipek bir haliya benzeyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim. Kapansin el kapilari, bir daha açilmasin, yok edin insanin insana kullugunu, bu davet bizim. Yasamak bir agaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardesçesine, bu hasret bizim.’” Ifadelerini kullandi.

Konser alanindaki gençlere seslenen Baskan Deveci, “Atatürk, bu esi ve benzeri olmayan Cumhuriyet’i ve onun degerlerini size emanet etti. Onu gözünüz gibi korumalisiniz” diye konustu.



Sanatçilara ve sponsorlara plaket

Etkinligin sponsorlari CityMall AVM, Yesilyurt AVM, Samsun Sivil Toplum Kuruluslari Konfederasyonu (SAMKON), otel, market ve diger firma temsilcileri ile sanatçilar Selçuk Balci ve Ismail Altunsaray’a Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancioglu tesekkür plaketlerini takdim etti.
Kaynak: İHA