Aksaray'da 2. Kiliçarslan Türbesi Ve Köskü Restore Ediliyor

Anadolu Selçuklu Devleti’nin izlerini en çok üzerinde bulunduran sehirlerden olan Aksaray’da II. Kiliçarslan’in türbesinde ve köskünde baslatilan restorasyon çalismalarina devam ediliyor.

Aksaray'da 2. Kiliçarslan Türbesi Ve Köskü Restore Ediliyor
Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer’in girisimleri ile baslatilan restorasyon çalismalari Selçuklu mimarisine uygun olarak restore ediliyor. Vatandaslar tarafindan Kirkkizlar adiyla bilinen tepede bulunan türbe ve köskün turizme kazandirilmasi için çalismalar yapiliyor. Restorasyon kapsaminda türbede genel temizlik ve derz islemleri yapildi. Kösk yapisi için ise dönemin örnekleri ve yerindeki izler incelenerek Konya Kültür Varliklarini Koruma Kurulu onayi ile yenileme kararlari uygulandi. Söz konusu yapilarin konumu Aksaray’a seyir imkani saglayan bir konumda olmasi nedeniyle yerli ve yabanci ziyaretçiler tarafindan kullanilmasi da amaçlanarak sosyal donati alani haline getirildi.

Restorasyon ve çevre düzenlemesi kararlari bir yasam alani olarak düzenlenen ecdat yadigâri eserlerin 2021 yilinin sonlarina dogru halkin ve Aksaray turizminin hizmetine sunulmasi planlanmakta.

II. Kiliçarslan Türbesinde yapilan çalismalarla ilgili açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Evren Dinçer, "Bizler sehrimizde bulunan ecdat yadigari tüm eserleri ortaya çikartmaya çalisiyoruz. Anadolu Selçuklu sultanlarindan Aksaray’a önemli eserler kazandirmis olan II. Kiliçarslan’in türbesi’nin ve köskünün bulundugu bölgeyi gün yüzüne çikartmak için çalisiyoruz. Yaklasik bir yildir sürdürdügümüz restorasyon çalismalarini aslina uygun olarak insa ediyoruz. Sehrimize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA