ABD'de Kovid-19 Salgininda Çocuk Vakalarin Sayisi Bir Ayda 5 Kattan Fazla Artti

Ülkede Kovid19 teshisi konan çocuk sayisi iki haftadir salginin en yüksek seviyesine ulasti.

ABD'de test yapilan çocuklar arasinda, haftalik yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayilarinin bir ay içinde 5 kattan fazla arttigi açiklandi.

Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) ve Çocuk Hastaneleri Birliginin (CHA) haftalik raporunda, geçen hafta 204 bin çocukta Kovid-19'a rastlandigi duyuruldu.

Bu sayinin 22 Temmuz haftasinda yaklasik 38 bin olduguna dikkat çekilen raporda, 26 Agustos haftasinda Kovid-19 tespit edilen çocuk sayisinda bir önceki aya göre 5 kattan fazla artis görüldügü vurgulandi.

Kovid-19 tespit edilen çocuk sayisinin iki haftadir 2020-2021 kisindaki dalganin da üzerinde seyrettigine isaret edilen raporda, salginin basindan bu yana teshis konulan çocuk sayisi 4,8 milyona yaklasirken, toplam vakalarin yüzde 14,8'ini çocuklarin olusturdugu belirtildi.

Raporda, hastaneye yatirilan çocuklarin oraninin ise eyaletlere göre toplam vakalarin yüzde 0,1'i ile 1,9'u arasinda degistigi bildirildi.

AAP, çocuklarin Kovid-19 nedeniyle siddetli hastalanma ve ölüm riskinin daha düsük oldugunu belirtirken, virüsün çocuklarda yol açabilecegi daha uzun vadeli saglik problemleri ile salgin nedeniyle ortaya çikan duygusal ve zihinsel sorunlar konusunda daha fazla arastirmaya ihtiyaç duyuldugunun altini çizdi.

Geçen hafta çocuk vakalarin sayisinin bir ay öncesine göre 4 kattan fazla arttigi bildirilmisti.

Kaynak: AA