6 Ülkeden 30 Ögrenci 'Sifir Günü' Kapsaminda ASÜ'de Bulustu

Erasmus Gençlik Degisim Programi kapsaminda düzenlenen “Sifir Günü” etkinligi kapsaminda, içerisinde Türkiye’nin de bulundugu alti ülkeden 30 ögrenci Aksaray Üniversitesi (ASÜ)’nde bulustu.

6 Ülkeden 30 Ögrenci 'Sifir Günü' Kapsaminda ASÜ'de Bulustu
Azalan temiz su kaynaklarina ve küresel su kirliligine uluslararasi ölçekte dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak amaciyla düzenlenen etkinligin bir bölümde ögrenciler, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin ile bir araya geldi. Burada kisa bir konusma yapan Prof. Yusuf Sahin, "Çok gezen mi çok bilir, çok okuyan mi çok bilir? Sorusundan yola çikarak, kanaatimiz o dur ki; çok gezen de çok okuyan da çok bilir. Proje çerçevesinde ögrencilerimizin geziyor olmasi ayni zamanda çok sey de ögreniyor olduklari anlamina geliyor. Zaten hayat, farkli olanlari tanimak, onlarla yasamak, onlari anlamak ve birlikte güzel isler çikarmaktir ve bu durum hayatta basarinin da anahtarlarindan birisidir. Erasmus ve benzeri organizasyonlar bu imkânlari saglar” dedi.

Ögrencilerin odaklandiklari su konusunun çok önemli oldugunun altini çizen Rektör Sahin, “Hayat dört sey üzerine kuruludur ve bunlardan birisi de sudur. Dünyada su kaynaklariyla ilgili ciddi sorunlar var. Aksaray, Türkiye’nin en kurak bes sehrinden birisidir. Sizlerin bu proje çerçevesinde bizlere sunacagi fikirler ve tecrübe paylasimlari çok kiymetli. Basta su olmak üzere, kisitli kaynaklari kullanirken herkesin daha dikkatli davranma mecburiyeti var” diye konustu.

Yapilan konusmanin ardindan katilimci ögrenciler, kendi ülkelerinin kültürünü yansitan sarkilardan örnekler sundu. Türkiye, Italya, Ispanya, Romanya, Makedonya ve Litvanya’dan ögrencilerin yer aldigi organizasyon, ana temaya dair farkindalik çalismalari, brosürler ve kisa bir tiyatro gösterisi ile tamamlandi.
Kaynak: İHA