Yesil Vatan'in Yeni Bekçileri Insansiz Hava Araçlari

Dünyada Insansiz Hava Araçlari’ni kullanan ilk ülkelerden birisi olan Türkiye’de son bir ay içinde 103 adet orman yangininin IHA’lar tarafindan ilk tespiti yapildi.

Yesil Vatan'in Yeni Bekçileri Insansiz Hava Araçlari
Orman Genel Müdürlügü’nün sosyal medya hesabindan yapilan paylasiminda, "Gökyüzündeki IHA’larimizla ’Yesil Vatan’imizin kiymetli ormanlarini 7/24 kontrol ediyoruz. Yanginlari IHA’larla tespit edip, onlardan edindigimiz bilgiyle yanginla mücadele yöntemlerimizi belirliyoruz" denildi.

Mugla’da 29 Temmuz’da baslayip, 21 Agustos’ta Köycegiz yangininin kontrol altina alinmasi ile sonuçlanan büyük orman yanginlarinda 4 adet Insansiz Hava Araci görev almis ve birçok küçük çapli orman yangini IHA’lar tarafindan tespit edilerek zamaninda müdahale ile kontrol altina alinmisti.

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar ise, "Bayraktar TB2 IHA’larimiz 1 Haziran’dan 4 Agustos’a kadar Orman Genel Müdürlügü’nün kullaniminda bin 413 saat uçtu. 103 yangini ilk anda tespit etti. Emniyet Genel Müdürlügü ve Türk Silahli Kuvvetlerine ait Bayraktar TB2 IHA’larimiz ise 29 Temmuz’dan 4 Agustos’a kadar 422 saat uçtu. Emegi geçen herkese sükranla" mesajini yayimladi.
Kaynak: İHA