'Ürgüp 49. Uluslararasi Bag Bozumu Ve Balon Festivali'ne Dogru

Ürgüp Belediyesi tarafindan düzenlenecek 49. Uluslararasi Ürgüp Bag Bozumu ve Balon Festivali çesitli etkinliklerle kutlanacak.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, 10 Eylül Cuma günü ilçedeki Sölen Alani'nda baslayacak olan festivalde, halk oyunlari ve animasyon gösterisi, yarismalar, resim sergisi düzenlenecek, katilimcilara ikramlarda bulunulacak.

Ürgüp Belediye Baskani Mehmet Aktürk, ilçede bagciligin uzun bir geçmise sahip oldugunu belirterek, "Festival, yarim asirdir, Ürgüp üzümünün pekmezden köftüre ve daha birçok farkli ürüne uzanan yolculuguna sahitlik ediyor. Türkiye ve dünyadan çok sayida turisti agirlayacagimiz festivalde, ünlü isimlerin yer aldigi konserler ve çesitli etkinlikler de düzenlenecek. Bölge turizmi için önemli yeri olan sicak hava balonlari da festivalin her asamasinda yer alacak." dedi.

Festival kapsaminda, 500 kisiye ücretsiz balon uçusu hediye edeceklerini de ifade eden Aktürk, 12 Eylül'de yapilacak bagbozumu etkinligi ile programin sona erecegini aktardi.

Kaynak: AA