Tekirdag'da Zafer Bayrami Açiklamasi Vatandaslar Askeri Araçlarin Geçisini Büyük Bir Ilgiyle Izledi

Tekirdag’da 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümü düzenlenen törenlerle kutlandi. Törene katilan vatandaslar, TSK, emniyet ve jandarmanin kullandigi araçlarin geçisini büyük bir ilgiyle izledi.

Tekirdag'da Zafer Bayrami Açiklamasi Vatandaslar Askeri Araçlarin Geçisini Büyük Bir Ilgiyle Izledi
30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümü Tekirdag’da büyük bir coskuyla kutlandi. Tekirdag eski valilik binasi önünde baslayan program çelen sunumu, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Burada programin ardindan katilimcilar ve davetliler bayram töreni için sahil orduevi önündeki alana geçti.

Tekirdag Valisi Aziz Yildirim’in askeri araç ile vatandaslarin bayramini kutlamasi ile baslayan tören, daha sonra halk oyunlari gösterisi ile sürdü. 30 Agustos Bayram Töreninde daha sonra günün anlam ve önemini belirten konusmalar ve siirler okundu.

TSK, emniyet ve jandarmanin araçlari tek tek tanitildi

Tören sonunda Türk Silahli Kuvvetleri (TSK), Tekirdag Il Emniyet Müdürlügü ve Tekirdag Il Jandarma Komutanligi envanterinde bulunan araç ve gereçler boy gösterip, tek tek tanitilarak araç geçisi yapildi. Araç geçisinde ilk etapta TSK envanterindeki araçlar geçerken, daha sonra jandarmaya bagli araçlarin geçisi yapildi. Ardindan Tekirdag Il Emniyet Müdürlügüne bagli araçlarda vatandasa tek tek tanitilarak geçis yapilirken, tören sonunda emniyete bagli motosikletli yunus ekipleri, kontrolündeki motosikletler üzerinde ayaga kalkarak Ay Yildizli Türk Bayragini açti. Sahilde törene katilan vatandaslar, askeri emniyet ve jandarma araçlarinin tanitim ve geçisini büyük bir ilgi ile izlerken, burada 30 Agustos Töreni sona erdi.
Kaynak: İHA