Tarsus Belediyesinin Tekstli Atölyesinde Kadinlar Istihdam Edilecek

Tarsus Belediyesinin kadin istihdamina katki saglamak, tekstil sektöründe kentin geçmisten bugüne gelen potansiyelini açiga çikarmak amaciyla hayata geçirdigi tekstil atölyesinde çalisacak kadinlarin belirlenmesi için mülakat yapildi.

Tarsus Belediyesinin Tekstli Atölyesinde Kadinlar Istihdam Edilecek
Tarsus Belediyesinin istiraki olan TESKI bünyesinde faaliyete geçecek olan tekstil atölyesi, açilisa gün sayiyor. Açilisa hazir hale gelen atölyede incelemelerde bulunan Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, burada mülakata girecek olan kadinlarla sohbet etti.

Projenin fikir babasi olan Baskan Bozdogan, "Bizimle birlikte çalismak isteginiz bizim için önemli. Belediyecilik anlayisinda hep yol, asfalt, kaldirim diyorlar ama bizim için önemli olan halkin çalisiyor olmasi ve üretime katkida bulunmasi. Özellikle kadinlarimizin talepkar olmasi bizi daha çok mutlu ediyor. Burada yüzlerce insan çalisacak ama bu daha isin baslangici. Emin olun buradaki tüm arkadaslarimizin, genç arkadaslarimizin hepsini degerlendirecegiz. Kalkinmanin odaginda insan yer almaktadir. Tek gayemiz toplumun tüm kesimlerinin hem üretim süreçlerine katilmasi hem de ortaya çikan refah artisindan yararlanmasi, yoksullugun ve esitsizligin azaltilmasidir" dedi.

Mülakat heyetinde tekstil alaninda uzman isimler yer alirken, atölye açildiginda 140 kisinin istihdam edilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA