Suriye'de Etarip Ilçesinde 35 Görme Engelliye Psikolojik Destek Saglamak Amaciyla Yüzme Yarismasi Düzenlendi

Görme engelli yarismacilardan Enes Hammud: 'Geleceginiz parlak olacak. Kimse umudunu yitirmesin'

Suriye'de Halep ilinin batisindaki Etarip ilçesinde, Bessar Esed rejimi ve destekçilerinin saldirilarinda gözlerini kaybeden ve dogustan görme engelli 35 kisiye psikolojik destek olmak ve sosyal farkindalik olusturmak amaciyla yüzme yarismasi yapildi.

Suriye’de faaliyet gösteren yerel derneklerden Safak Dernegi ile Görme Engelli Genel Kurulu Derneginin is birliginde görme engelli bireylere yönelik "Kararligimiz Yumusamayacak" adiyla düzenlenen etkinlikte dereceye giren görme engelli ilk 4 yarismaciya çesitli hediyeler verildi.

Safak Derneginin Idlib'deki Mekeni Toplum Merkezi Sorumlusu Vaseem Asaad, AA muhabirine yaptigi açiklamada, özel ihtiyaçlari olan kisilere destek olmak için çalisma baslattiklarini söyledi.

Etkinlikte, Suriye'nin farkli bölgelerinden yarismacilarin yer aldigini ifade eden Assad, görme engelli 35 kisiye psikolojik destek olmak ve sosyal farkindalik olusturmak amaciyla düzenlenen yüzme yarismasina dogustan görme engelli ve Esed rejiminin saldirilarinda gözlerini kaybedenlerin katildigini aktardi.

Hama'nin Bati kirsalindan göç ederek Idlib kirsalina yerlesen görme engelli Enes Hammud da hayatinda ilk defa bir yarismaya katildigini ve sevinçli oldugunu söyledi.

Yarismada birinciligi kazanan Hammud, zaferini ailesine ve bu etkinligi düzenleyen ve Safak Dernegi ile Görme Engelli Genel Kurulu Dernegine hediye ettigini dile getirdi.

Tüm görme engelli bireylere de mesaj gönderen Hammud, "Geleceginiz parlak olacak. Kimse umudunu yitirmesin." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA