Solo Alpinisti 30'Uncu Tirmanisini Zafer Bayrami'nda Gerçeklestirdi

Solo tirmanis alpinisti Erdek Cennet, 30’uncu solo tirmanisini Karabük’teki 2000 rakimli Keltepe Dagi’nin zirvesine tirmanarak gerçeklestirdi.

Solo Alpinisti 30'Uncu Tirmanisini Zafer Bayrami'nda Gerçeklestirdi
Türkiye’nin birçok noktasinda yüksek irtifa solo tirmanislari gerçeklestiren Erdek Cennet, gelistirdigi ’81 Il 81 Zirve Solo Tirmanis Anadolu Parsi’ projesi kapsaminda tirmanislarini gerçeklestirmeye devam ediyor. Solo tirmanis alpinisti Cennet, Anadolu Parsi unvani için 3 günde 3’üncü zirve olan Karabük’teki Keltepe Dagi’na tirmandi. Türkiye Dagcilik Federasyonu’nun vermis oldugu dagcilik yüksek irtifa egitimlerini tamamlayan Cennet, 30 Agustos Zafer Bayrami’nda 2000 rakimli Keltepe Dagi tirmanisini yaklasik 6 saatte tamamladi.

Cennet, Karabük’te gerçeklestirdigi 30’uncu solo tirmanisinin 30 Agustos Zafer Bayrami’na denk gelmesinden dolayi mutlu oldugunu söyledi.

81 ilin yaklasik 70 tanesine gittigini belirten Cennet, “450-500 civarinda daglarin zirvesine tirmanis gerçeklestirdim. Projem bittikten sonra hedefim 14 tane 8 bin metre üzerindeki daglara en kisa sürede tüm daglarin zirvelerine tirmanis yapmak, Everest’in zirvesinde bir gece çadir kurmak. Onun hazirliklarini yapiyorum. Dolayisiyla ülkemizi dagcilik alaninda tanitmis olacagim. Bu benim için onur verici” diye konustu.

Proje ile yabanci ülkedeki yüksek irtifa dagcilarinin da Anadolu Parsi unvani almak için Türkiye’ye gelecegini iddia eden Cennet, tanitim açisindan da güzel olacagini aktardi.
Kaynak: İHA