Sivas'ta Zafer Bayrami Coskuyla Kutlandi

Sivas’ta 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99’unci yil dönümü düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandi.

Sivas'ta Zafer Bayrami Coskuyla Kutlandi
30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99’unci yil dönümü kutlamalari Sivas Valiligi, Garnizon Komutanligi ve Sivas Belediyesince kent meydanindaki Atatürk Aniti’na çelenk konulmasi, saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Daha sonra Vali Salih Ayhan ve Belediye Baskani Hilmi Bilgin tarihi Valilik binasinda il protokolünün 30 Agustos Zafer Bayrami tebriklerini kabul etti. Kutlama programi Inönü Bulvari üzerinde devam etti. Burada Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Baskani Hilmi Bilgin ve 5’nci Piyade Egitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Ayhan Ocak askeri araçla halkin bayramini kutladi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi okunduktan sonra Valilik ve Garnizon Komutanligi adina günün anlam ve önemini belirten konusmalar yapildi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 30 Agustos Zafer Bayrami mesajinin okunmasinin ardindan halk oyunlari ekibi gösteri yapti. Kutlama tören geçisi ile sona erdi.

“Ülkemize daha müreffeh yarinlara tasiyacaktir’’

Programda konusan Vali Salih Ayhan, “Dünyada esaret altinda yasayan diger uluslarinda özgürlük mücadelelerine örnek olan bu büyük zafer kuskusuz dil, din, etnik köken ayrimi olmaksizin tüm vatandaslarimizin millet olma bilinciyle bütünleserek yurdumuza sahip çikmalarinin bir sonucudur. Geçmiste bagimsizligimizi elde etmemize vesile olan bu tek vücut olus gelecekte de ülkemize daha müreffeh yarinlara tasiyacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle Büyük Taarruz ve Baskomutanlik Meydan savasi sonucunda kazanilan 30 Agustos Zaferinin 9’uncu yil dönümünde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere tüm sehitlerimizi minnetle aniyor gazilerimize saygilarimi sunuyor Türk Silahli Kuvvetlerimizin ve tüm Sivaslilarin 30 Agustos Zafer Bayramini kutluyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA