Sel Felaketinin Yasandigi Bozkurt'ta 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlandi

Törene Içisleri Bakani Süleyman Soylu da katildi.

Sel felaketinin yasandigi Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun katilimi ile 30 Agustos Zafer Bayrami kutlandi.

Bozkurt Çok Programli Anadolu Lisesi'ndeki tören, askerlerin marslar esliginde dev Türk bayragi ve Atatürk posteri ile alana gelmesiyle basladi.

Içisleri Bakani Soylu, Bozkurt Kaymakami Murat Atici ve Belediye Baskani Muammer Yanik tarafindan Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu.

Saygi durusunun ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in mesaji okundu.

Günün anlam ve önemine iliskin konusmayi yapan Kaymakam Atici, Zafer Bayrami'ni kutlayarak, basta büyük zaferin komutani ve ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Anadolu'yu vatan kilmak için canlarini feda eden tüm sehit ve gazileri rahmet ve sükranla andigini söyledi.

Agustosun, zaferler ayi oldugunu belirten Atici, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bugün de 30 Agustos'ta, Kastamonu ilimizde, Sinop'ta, Bartin'da yine bir baska mücadelenin içindeyiz. Elbette ki afetin kendisi degil ama afetle verdigimiz mücadeledeki ruh, buradaki azim ve gayret, bu aziz milletin yardimlasma ruhu, Kastamonu'nun Serife Bacisi ve diger sehitleriyle aynidir. Kastamonu'dan baslayan Istiklal Yolu'nun yolcularinin torunlari, tipki o günkü gibi çoluk çocuk demeden, tüm fertleriyle, yurdun dört bir yanindan gelen evlatlariyla, bugün yine is basindadir, hep birlikte bir afetin yaralarini sarmaktadir."

Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun, katilimcilarin bayramini kutlamasinin ardindan tören sona erdi.
Kaynak: AA