Sanliurfa'da Asi Çalismalarina Destek Veren Köylüler Çevresindekileri De Tesvik Ediyor

Kirsal Külafli Mahallesi'nin muhtari Ahmet Badilli: 'Saglikçilar köylere geliyor, camilerde anons yaparak herkesi çagiriyoruz. Bu isin sonunda herkes mutlu ayrilsin istiyoruz' Büyük Salkim Mahallesi sakinlerinden Ali Günay: 'Taziyelerde, dügünlerde çektigimiz sikinti bu cefa artik bitsin istiyoruz' Yenice Mahallesi'nde yasayan Yusuf Turan: 'Herkesi asiya çagiriyoruz. Bu büyük bir hizmet. Devletimiz çok güzel bir uygulama yapiyor'

RAUF MALTAS - 18 yas ve üstü nüfusta en az bir doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi yaptirma oraninda Türkiye'de son sirada olan Sanliurfa'da köylüler, evlerine kadar asi için gelen saglik ekiplerine destek olup, çevrelerindeki vatandaslari da asiya tesvik ediyor.

Sanliurfa Valiligi koordinesinde saglik teskilati, diger kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslarinin asilanma oranini yükseltmeye yönelik çalismalari sürüyor.

Saglik ekipleri, kentin en ücra yerlesim birimlerindeki vatandaslarin ayagina giderek isteyen kisileri asiliyor.

Fedakarca görev yapan saglik personeline tesekkür eden köylüler, çevresindeki vatandaslara da "asi olun" çagrisinda bulunuyor.

Saglik çalisanlari ve asi olan köylüler, asi konusunda çekinceleri olan vatandaslari da ikna edip asilanmalarini sagliyor.

Il Saglik Müdürlügü bünyesinde olusturulan mobil asi ekiplerine eslik eden muhtarlar, yatalak durumdaki vatandaslarin asilanmasi çalismalarinda ekiplerle ev ev dolasiyor, imamlar ise camilerden anonslar yaparak asi ekiplerinin köye geldigini duyuruyor.

- Muhtardan asi çagrisi

Karaköprü ilçesine bagli kirsal mahallelerden Külafli'nin muhtari Ahmet Badilli, AA muhabirine, yaklasik 3 aydir köylülerin asi olmasi için kendi imkanlari ölçüsünde mücadele ettigini söyledi.

Külafli'da yasayanlarin büyük bölümünün asi olmasini sagladiklarini anlatan Badilli, sunlari kaydetti:

"Devletimiz, valimiz, saglik ekiplerimiz herkes çok iyi çalisiyor. Saglikçilar köylere geliyor, camilerde anons yaparak herkesi çagiriyoruz. Bu isin sonunda herkes mutlu ayrilsin istiyoruz. Ne üzüntümüzü ne sevincimizi paylasabiliyoruz. Cenaze oluyor taziye yapamiyoruz. Dügün oluyor tören yapamiyoruz. Onun için herkesten rica ediyorum. Gelin asinizi olun. Bu asiyi bitirelim. Ben ikinci asimi yaptim. Herkesi asiya çagiriyorum."

Kirsal Büyük Salkim Mahallesi sakinlerinden Ali Günay da asi için mahalleye gelen saglik ekiplerine tesekkür etti.

Herkesi asi olmaya çagiran Günay, "Asi sagligimiz için çok faydali. Bütün saglik ekipleri köyleri tek tek dolasiyor. Köyümüzü asiya davet ettiler. Bütün saglik ekiplerinden Allah razi olsun, bu sikintili günlerimizde yanimizda oluyorlar. Taziyelerde, dügünlerde çektigimiz sikinti, bu cefa artik bitsin istiyoruz. Asi olursak birlik ve beraberlik içerisinde yasamaya devam ederiz." dedi.

Kirsal mahallelerden Yenice'de yasayan Yusuf Turan ise saglik ekiplerinin mahallelerinde 2. doz asi çalismasini gerçeklestirdigini belirterek, "Herkesi asiya çagiriyoruz. Bu büyük bir hizmet. Devletimiz çok güzel bir uygulama yapiyor. Köylerde tek tek asi yapmak kolay bir is degil, emegi geçen herkesten Allah razi olsun." diye konustu.
Kaynak: AA