Samsun'da 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlamalari

SAMSUN – 30 Agustos Zaferi’nin 99’uncu yil dönümü tüm yurtta oldugu gibi Samsun’da da törenle kutlandi.

Samsun'da 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlamalari
Samsun’da 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yili dolayisiyla Atatürk Aniti’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Atatürk Parki’ndaki Onur Aniti’na sirasiyla Valilik, Garnizon Komutanligi ve Büyüksehir Belediye Baskanliginin çelenkleri birakildi. Tören pandemi kurallari çerçevesinde sinirli katilim, maske ve fiziksel mesafe kurallarina riayet edilerek gerçeklestirildi.

Saygi durusu yapilmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam eden programda Samsun Valisi Zülkif Dagli tarafindan Anit Seref Defteri imzalandi. Vali Dagli günün anlam ve önemine iliskin bir konusma yapti. Dagli, “Bugün büyük zaferin 99. yilini birlik ve beraberlik içinde coskuyla kutlamanin mutlulugu içerisinde huzurundayiz. Türk milleti bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere asla unutamayacaklari bir ders vererek, bagimsizligina ne kadar düskün oldugunu tüm dünyaya ilan etmistir. Tüm imkan ve kabiliyetlerini gögsündeki imana katik edip, savas meydanlarina kosarak giden Türk milleti tam bagimsiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hayat vermis ve adini tarihe altin harflerle yazdirmistir. Bu ülkeyi ebediyete kadar yasatmak üzere bizlere birakan basta siz olmak üzere vatanimiz, bayragimiz, bagimsizligimiz ve mukaddes degerlerimiz ugruna kahramanca sehadete yürüyen tüm sehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyor, hayatta olan gazilerimize saglik ve afiyet diliyorum. Ruhunuz sad olsun, ulu Atatürk” dedi.

Tören konusmanin ardindan son bulurken, törene ayrica AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktas, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancioglu, IYI Parti Samsun Milletvekili Bedri Yasar, Samsun Garnizon Komutani Topçu Albay Ibrahim Camci, Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, Il Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, siyasi partilerin il temsilcileri, bürokratlar, gaziler ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA