Özel Bireyler, Deniz Festivalinde Doyasiya Eglendi

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde düzenlenen 30 Agustos Engelsiz Deniz Festivaline katilan özel bireyler, kendileri için gerçeklestirilen rüzgar sörfü, jet turu, yelkenli tekne turu ve yüzme etkinliklerinde doyasiya eglendi.

Özel Bireyler, Deniz Festivalinde Doyasiya Eglendi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi is birliginde Kocaeli’nin Karamürsel ilçesi Eregli Sahili’nde 30 Agustos Zafer Bayrami kapsaminda engelli bireylere yönelik festival düzenlendi.

Engelli bireylerin denize girmelerini kolaylastirmak amaci ile engellerin kaldirildigi sahilde, “30 Agustos Engelsiz Deniz Festivali” adi altinda gerçeklestirilen festivale çok sayida özel birey ve aileleri katildi.

Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Baskani Ufuk Koçak ve özel bireylerden olusan koronun verdigi konserle baslayan festivalde, özel bireyler denizin tadini çikartma firsati buldu. Özel bireyler, kendileri için gerçeklestirilen rüzgar sörfü, jet turu, yelkenli tekne turu, tekne turu ve yüzme etkinliklerinde doyasiya eglendi. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin da çocuklar ile birlikte denize girip, etkinliklere katilarak mutluluklarina ortak oldu.

“Çocuklar için güzel bir aktivite oldu”

Kocaeli’nin tüm ilçelerinden gelen özel bireyler, düzenlenen etkinliklerde çok eglendiklerini ve mutlu olduklarini söyledi.

Çocuklarinin mutluluklarina ortak olan aileler ise festivalin önemine dikkat çekti. Down sendromlu kizi 24 yasindaki Özlem Çukur ile birlikte festivale katilan anne Yasemin Subasi, “Çok güzel düsünüsmüs bir etkinlik, çocuklar için güzel bir aktivite oldu. Kocaeli Belediye Baskani Tahir Büyükakin’in gelmesi de büyük bir sürpriz oldu. Kizim çok eglendi ve heyecanlandi. Jet skiye bindi, bizim için güzeldi” dedi.



“Çocuklar gerçekten çok mutlulardi”

Engelli ve özel bireylere yönelik organizasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini belirten Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ise “Arkamizdan otururken biz onlarin çigliklarini duyuyorduk, onlarin mutlulugu her seye deger zaten. Arkadaslarimiz gerçekten çok güzel bir organizasyon yapmislar, katilim da çok iyiydi. Kent konseyinin baskanina, engelli meclisinin baskanina ve tüm üyelerine Büyüksehir Belediyesi çalisanlarimiza, Karamürsel Belediyesi çalisanlarina ayri ayri tesekkür ediyorum bu mutlulugu kardeslerimize yasattiklari için. Insallah bu ve buna benzer etkinlikler kentte yayilmaya devam edecek. Bu kentin insanini mutlu etmek için elimizden geleni yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA