Ordu'da Gökdelenin Yikildigi Kumsal Halka Açildi

Ordu’da sahile yapilan 17 katli gökdelenlerin yikiminin ardindan ortaya çikan kumsal halka açildi. Sicaktan bunalan vatandaslar gökdelenin yikildigi ve halka açildigi alanda denize girmenin keyfini yasiyor.

Ordu'da Gökdelenin Yikildigi Kumsal Halka Açildi
Ordu’nun Altinordu ilçesi Kirazlimani Mahallesi sinirlari içerisinde yer alan ve kumsal üzerinde insa edilen 17’ser katli, 280 daireli 3 blok binanin mahkeme karariyla yikiminin ardindan ortaya çikan kumsal halkin hizmetine açildi.

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “Sahiller halkindir” ilkesinden yola çikarak mahkeme karariyla yikimini sagladigi gökdelenin yerinde ortaya çikan ve halka açilan kumsal her gün denize giren vatandaslarla dolup tasiyor.

Kumsalin halka açilmasindan dolayi büyük mutluluk yasadiklarini belirten mahalle sakinlerinden Deniz Sanli, “Çok rahat ettigimiz ailecek gelebildigimiz bir yer oldu. Burasi gerçekten halka ait bir yer oldu, bunun için çok mutluyuz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Hilmi Güler’e tesekkür ediyoruz. Kiyilarimizi, yesil alanlarimizi engellemesinler. Bizim denize ihtiyacimiz var. O binalar kalmis olsa burayi katledecekti bu yüzden çok iyi oldu” dedi.



“Herkes denize girebiliyor”

Insaatin basladigi günden bu yana alanda denize giremediklerini belirten Furkan Palavar, “Öncelikle Belediye Baskanimiz Hilmi Güler’e tesekkür ediyorum, burayi halka açtigi için. Burasi insaat halindeyken burada denize giremiyorduk. Yikildiktan sonra herkes denize girebiliyor. Merkeze yakin, sakin ve ulasimi kolay” diye konustu.



“Burasi halka kapanacakti”

Yikilan yüksek katli gökdelen olsaydi kumsalin halka kapanacagini belirten Mert Öztürk, “Karadeniz halkinin denizsiz yapma sansi yok. Gökdelen olsaydi burasi halka kapanacakti. Baskanimizin ve halkin destegi ile burasi yikilarak halka açildi. Biz Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.



“Binalar görüntü kirliligi veriyordu"

Kirazlimani sakinlerinin tek denize girme alaninin yeniden vatandasa verildigi için mutlu oldugunu vurgulayan Köksal Sentürk, “Yapilan çalisma çok iyi oldu. Insanlar gelip burada eglenebiliyor. Kirazlimani sakinlerinin denize girme alani burasiydi. Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Burada binalar yapilmasi denize kirlilik veriyordu. Simdi çok iyi oldu” ifadelerini kullandi.

“En iyi karar verilmis”

Gökdelenin yikim kararinin çok memnun edici oldugunu aktaran Ferhat Aras, “Birkaç yil önce burada çok kötü bir görüntü vardi. Simdi yikildigini görmek çok çok iyi olmus. Belediye Baskanimizin böyle bir karar almasi burada oturmamama ragmen çok iyi bir çalisma oldu. Hem Ordu’nun dogal manzarasini kapatan bir yapiydi. Bu sekilde yapilsaydi kiyi boyunca devami gelecekti. En iyi karar verilmis” açiklamasinda bulundu.

“Gökdelen insaati basladiginda çok üzülmüstük, yikilip halka açilinca mutlu olduk”

Gökdelen insaatinin basladigi gün çok üzüldüklerini ve yikim karari ile bu hüznün sevince dönüstügünü vurgulayan Ufuk Palavar ise sunlari kaydetti:

“Burada daha önce gökdelen yapildiginda çok üzülmüstük. Insaat yapilirken buraya gelemiyorduk baska yerlere gidiyorduk. Simdi burasi yikilip halka açilinca bizim içinde çok güzel oldu. Evimize yakin bir alanda denize giriyoruz. Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz.”

Halkin adami baskan

Adeta kumsalin üzerine insa edilen 17 katli 3 blok gökdelen insaatini mahkeme karariyla durdurarak yikimin karari alinmasini saglayan ve bunu gerçeklestiren Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, o dönemde kendisine yönelik yipratma kampanyasina ragmen geri adim atmamis, “Vatandasin kiyidan geçme hakkini ortadan kaldiran, insan haklarina aykiri bir proje bu. Ben bunu ortadan kaldirmakta yani yikmakta kararliyim. Biz ne sikintilar atlattik onun için bize viz gelir tiris gider” demis, hukuk mücadelesini kazanarak binalarin yikimini saglamisti.
Kaynak: İHA