Ölüme Terk Edilen Atlar Korumaya Alindi, Sahibine 84 Bin 500 Lira Para Cezasi Kesildi

Artvin’in Hopa ilçesinde bulunan Sarp Sinir Kapsini kullanarak Kirgizistan’a götürülmek üzere bir tirin dorsesinde 33 at daha yakalandi. Polis ekipleri tir sürücüsüne hayvanlari koruma kanunu kapsaminda 49 bin 500 lira cezasi uygularken, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri ise hayvan refahindan 35 bin lira olmak üzere toplamda 84 bin 500 lira para cezasi uyguladi. Öte yandan, hirçinlasan hayvanlarin kavgasi ise kameraya yansidi.

Ölüme Terk Edilen Atlar Korumaya Alindi, Sahibine 84 Bin 500 Lira Para Cezasi Kesildi
Artvin’in Hopa ilçesinde tir dorsesinde ölüme terk edilen ikinci at vakasi daha yasandi. Geçtigimiz günlerde Kars’tan Kirgizistan’da bir dügün ziyafeti için kesime götürülmek üzere bir tira yüklenen ancak tir soförü tarafindan Sarp Sinir Kapisi’ndan geçemeyecegini anlayinca Artvin’in Hopa ilçesinde bulunan tir garajinda ölüme terk edilen atlarla ilgili yasanan olayin ardindan benzer bir olay daha yasandi. Ankara ve Kars’tan Sarp Sinir Kapisini kullanmak üzere bir tira yüklenen 33 at Hopa’ya geldigi sirada hayvan severler tarafindan fark edildi. Atlarin bitkin ve ölmek üzere oldugunu gören hayvan severler yetkililere haber verdi. Olay yerine gelen polis ve Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri yaptigi inceleme sonrasi, 33 atin aç ve susuzluktan kaynakli bitkin ve halsiz oldugunu fark etti. Üç hamile at düsük yaparken, veteriner hekimler ve gönüllü vatandaslar atlara hemen müdahale etti.

Atlarin saglik belgeleri ve çipleri bulunurken, sürücüye tirin dorsesinde 20’den fazla at tasidigi için hayvan refahindan 35 bin TL para cezasi kesildi. Polis ekipleri ise hayvanlari koruma kanunu kapsaminda 49 bin 500 lira para cezasi uyguladi. Atlar yine Hopa tir parkinda indirilerek etrafi polis bariyerleriyle çevrildi. El konulan atlarin bakim ve tedavilerine baslandigi ögrenildi.

Öte yandan, vahsilestigi görülen hayvanlarin kavga yapmasi kameralara yansirken, Engin Ataman isimli hayvan sever, hirçinlasan atlarin kavgalarini güçlükle ayirdiklarini ifade ederek, yetkililerden yardim istedi. Tekmelerden nasibini alan bir at ise düsük yaparken, düsük yapan atin yavrusu is makinesi ile topraga gömüldü.

(Ziya Akyildiz /IHA)
Kaynak: İHA