Oltulu Dogaseverlerden 30 Agustos Zafer Bayrami Yürüyüsü

Oltulu dogaseverler 30 Agustos Zafer Bayrami münasebetiyle Senkaya ilçesi Gözebasi köyü yaylasinda 12 kilometrelik bir yürüyüs yaparak Gözebasi yaylasindaki Karagöl’de bayrak açti.

Oltulu Dogaseverlerden 30 Agustos Zafer Bayrami Yürüyüsü
Oltulu dogaseverler grubu aralarinda doktor, avukat, ögretmen, esnaf, emekli ve ögrencilerinden olusan 8 kisilik ekiple Senkaya ilçesinin Horoz Daginin eteklerinden basladiklari yürüyüslerine Göze basi köyü yaylasindaki Karagöl’de son buldu. Dogaseverler 12 kilometrelik bir yürüyüsün ardindan doga güzelligi ile sanki cennetten bir köse olan Karagöl’de bayrak açarak 30 Agustos Zafer Bayramini kutladi.

Emekli Çakir Yilmaz, “Bulundugumuz yer Gözebasi köyüne ait olan Karagöl çok güzel bir mesire yeri buranin turizme kazandirilmasi gerekiyor böle mükemmel dogasi olan yerleri sit alani ilan edilmesi daha uygun olur. Sarikamis harekatinda da askerlerimiz buralardan geçmislerdir” dedi.

Ögretmen Hakan Yesilyurt, “Bugün 30 Agustos Oltulu Dogaseverler olarak Senkaya’nin Gözebasi köyüne Karagöl mevkisine geldik. Vatanin her karesinin özel ve güzel oldugunu göstermek için böyle bir yürüyüs gerçeklestirdik. 30 Agustos Zafer Bayramimizin 99. yili Malazgirt Zaferiyle beraber geldik dedigimiz 30 Agustos Zaferiyle beraber artik gitmiyoruz burasi bizim dedigimiz bizim için özel bir gündür. Bundan dolayi Türk milletinin bu özel gününü bayramini kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA