Munzur Vadisi Milli Parki'ndaki Ormanlik Alanda Çikan Örtü Yanginina Müdahale Devam Ediyor

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan: 'Arkadaslarimizin ve havadan helikopterlerin müdahalesiyle sabah saatlerinde kontrol altina aldigimiz yangin bugün tekrar saat 10.00 siralarinda siddetli rüzgar sebebiyle yangin alanindan degisik alanlara dagilan kivilcimlar sebebiyle yeniden basladi'

Tunceli'nin Ovacik ilçesinde Munzur Vadisi Milli Parki'nda ormanlik alanda çikan örtü yanginina ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Yangina, Orman Isletme Müdürlügü, itfaiye, AFAD ve gönüllü vatandaslardan olusan çok sayida ekip müdahale ediyor.

Bölgenin daglik ve sarp olmasindan dolayi söndürme çalismalarini zorlukla yürüten ekipler, arazöz ve itfaiyelere bagladiklari hortumlarla alevleri söndürmeye çalisiyor.

Bazi vatandaslar da tirmik ve agaç dallari yardimiyla yanginin çevresinde seritler olusturup, alevlerin yayilmasini önlemeye çalisiyor.

Yangin bölgesinde incelemede bulunan Vali Mehmet Ali Özkan, gazetecilere, bir süre önce Hozat ilçesindeki Tanzi Deresi bölgesinde devam eden örtü yanginin dün ekiplerce kontrol altina alindigini hatirlatti.

Tanzi Deresi bölgesindeki çevrilmis alan içerisinde zaman zaman tütmelerin oldugunu ifade eden Özkan, söyle konustu:

"Bir kisim arkadaslarimiz oradaki sogutma çalismalarina devam ediyorlar. Dün aksam itibariyla de bizlerin söylemiyle Firtina Veli Çesmesi üzerindeki Munzur Vadisi Milli Parki civarinda bir örtü yangini tekrar baslamisti. Arkadaslarimizin ve havadan helikopterlerin müdahalesiyle sabah saatlerinde kontrol altinda aldigimiz yangin bugün tekrar saat 10.00 siralarinda siddetli rüzgar sebebiyle yangin alanindan degisik alanlara dagilan kivilcimlar sebebiyle yeniden basladi."

Özkan, Orman Isletme Müdürlügü, AFAD, Il Özel Idaresi, itfaiye ve gönüllü ekiplerle yangina müdahalenin devam ettigini belirtti.

Yangin söndürme çalismalarinin havadan da helikopterlerle devam edildigini anlatan Özkan, sunlari kaydetti:

"Sag olsunlar Tarim ve Orman Bakanligimiz ve Içisleri Bakanligimiz iki helikopterin daha alana takviye olarak gönderilecegini ilettiler. Gerçekten bizim açimizdan zor bir alandi. Tabii bir baska haberde Nazimiye Kutuderesi üzerinde üçüncü bir yanginin basladigi seklinde. Orada da orman teskilatimiz ve gönüllülerimizle birlikte müdahalemizi devam ettiriyoruz. Insallah insanimizla teskilatlarimizla ve devletimizin tüm imkanlariyla beraber kisa zamanda kontrol altina aliriz ve hepimiz rahatlariz." diye konustu.
Kaynak: AA