Milli Savunma Bakani Akar'dan 'Afganistan'daki Havalimaninin Isletilmesine' Yönelik Açiklama Açiklamasi

'Afganistan ile tarihe dayanan ilgimiz, tarihi geçmisimiz, ortak degerlerimiz var. Gelismeleri yakinen takip ediyor, degerlendiriyoruz. Durum ve sartlar uygun olursa, böyle de bir talep gelirse bunu da degerlendirmeye haziriz'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Afganistan'daki havaalaninin isletilmesine yönelik, "Afganistan ile tarihe dayanan ilgimiz, tarihi geçmisimiz, ortak degerlerimiz var. Gelismeleri yakinen takip ediyor, degerlendiriyoruz. Durum ve sartlar uygun olursa, böyle de bir talep gelirse bunu da degerlendirmeye haziriz." dedi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve garnizonda görevli subay, astsubaylarla 30 Agustos Zafer Bayrami ve Türk Silahli Kuvvetler Günü dolayisiyla Devlet Mezarligi'ni ziyaret etti.

Ziyaretin ardindan bir gazetecinin Kabil Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'nin isletilmesine yönelik sorusu üzerine Akar, Türkiye ve Afganistan arasindaki tarihi baglara vurgu yapti.

Iki ülke arasinda yüzyillara dayanan tarihi geçmis ve ortak kültürel degerlerin bulundugunu dile getiren Akar, sunlari söyledi:

“Son 20 yildir da Türk Silahli Kuvvetleri basta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti devletinin yaptigi görevlerle Afganlarin güven, huzur, refah içinde yasamasini arzu ettigi bir ülkeden bahsediyoruz. Bu ülkenin insanlarinin güven, refah içinde olmasini istiyor, bunun için gayret gösteriyoruz. Su anda da oradaki durumu, son gelismeleri yakinen takip ediyoruz. Bizim için uygun sartlar, durumlar olusursa, Türkiye Cumhuriyeti olarak karar verme, karar alma süreçlerimizden de geçtikten sonra, Sayin Cumhurbaskanimizin talimatlarinin ardindan bu talepleri degerlendirmeye aliyor ve gerekli tavrimizi, hareket tarzlarimizi belirliyoruz. Afganistan ile tarihe dayanan ilgimiz, tarihi geçmisimiz, ortak degerlerimiz var. Gelismeleri yakinen takip ediyor, degerlendiriyoruz. Durum ve sartlar uygun olursa, böyle de bir talep gelirse bunu da degerlendirmeye haziriz."
Kaynak: AA