Konyali Görme Engellilerden Evlat Nöbetindeki Ailelere Destek Ziyareti

Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirilan aileleri ziyaret eden beraberindeki dernek üyeleriyle birlikte ziyaret eden Görmeyenleri Koruma Dernegi Konya Sube Baskani Veli Özagan, “Biz bu dünyada birtakim seyleri görmüyoruz ama öbür dünyada bazi insanlarin ne halde olduklarini su anda görmekteyiz. Önemli olan görmek degil, gönül birlikteligi ile ayni çati altinda yasamak” dedi.

Konyali Görme Engellilerden Evlat Nöbetindeki Ailelere Destek Ziyareti
Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir il binasi önünde bekleyen ailelerin evlat nöbeti devam ederken, Konya’dan gelen yaklasik 50 görme engelli ve yakinlarindan olusan grup, aileleri ziyaret ederek desteklerini iletti.

Ailelerle tek tek görüsen ve dertlerine ortak olan grup adina açiklamada bulunan Görmeyenleri Koruma Dernegi Konya Sube Baskani Veli Özagan, gönül birligi olusturmak için Konya’dan dernek üyeleriyle Diyarbakir’a geldiklerini söyledi.



“Onlarin sonu çok vahim, en kisa yoldan devletimize teslim olsunlar”

Bu dünyada görmediklerini ama öbür dünyada bazi insanlarin ne halde oldugunu gördüklerini ifade eden Özagan, "Her ne kadar bazi seyleri göremesek de annelerin yüregindeki evlat sevgisini görüyoruz. Kardesçe, birlikte yasama duygusunun ne oldugunu biliyoruz. Önemli olan görmek degil, gönül birlikteligi ile ayni çati altinda yasamak. Biz annelerimizi 3 yildir takip ediyoruz ve gelmek istiyorduk. Bugün gelmek nasip oldu ve annelerimizle birlikte olmaktan memnunuz. Biz bu dünyada bir takim seyleri görmüyoruz ama öbür dünyada bazi insanlarin ne halde olduklarini suanda görmekteyiz. Hiçbir terör örgütüne meydan birakilmasina gerek yok. Onlarin sonu çok vahim, en kisa yoldan devletimize teslim olsunlar ve çocuklarimizi serbest biraksinlar. Gelin sizlerle birlikte yasamaya haziriz” diye konustu.

Yapilan açiklamanin ardindan ailelerle bir süre görüsen dernek üyeleri ardindan bölgeden ayrildi.
Kaynak: İHA