Konya Ve Ilçelerinde 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlandi

Konya'nin Seydisehir, Beysehir ve Karapinar ilçelerinde 30 Agustos Zafer Bayrami ve Türk Silahli Kuvvetleri Günü dolayisiyla törenler düzenlendi.

- Seydisehir

Seydisehir ilçesinde Hükümet Meydani önündeki Atatürk Aniti’na çelenk takdimi yapildi.

Saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam eden törende Ilçe Jandarma Komutanligi Personeli Jandarma Astsubay Cumali Kaya günün anlam ve önemini belirten konusma yapti.

Törene Kaymakam Aydin Erdogan, Cumhuriyet Bassavcisi Durmus Ali Karakoca, Belediye Baskani Mehmet Tutal, Ilçe Jandarma Komutani Salih Yahya Koca, Emniyet Müdürü Cevdet Arici, sivil toplum kurulusu baskanlari, siyasi parti ilçe baskanlari, daire amirleri, gaziler ve vatandaslar katildi.

- Beysehir

Beysehir'de Anit meydaninda düzenlenen törende Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu, saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Günün anlam ve önemine iliskin yapilan konusmalarin ardindan 30 Agustos Zafer Bayrami münasebetiyle Anit Meydani’nda açilan ve Beysehir, Derebucak ve Hüyük ilçeleri nüfusuna kayitli olan 41 sehidin görsellerinin yer aldigi rölyef sergisinin açilisi gerçeklestirildi.

Sergi açilisinda konusan Beysehir Kaymakami Yusuf Özdemir, sehitligin önemine ve kutsiyetine dikkati çekerken, bölgedeki sehitleri tekrar kendilerine hatirlatan, sehitligin ne oldugu noktasinda kendilerini düsündüren ve farkindalik olusturan çalismadan dolayi emegi geçenlere tesekkür etti.

Protokol ve törene katilanlar sergiyi gezdi.

- Karapinar

Karapinar'da Cumhuriyet meydaninda Atatürk Aniti'na çelenklerin sunumunun ardindan sehitler için bir dakika saygi durusunda bulunulduktan sonra Istiklal Marsi okundu.

Günün anlam ve önemini belirten Konusmayi Üstegmen Ahmet Duyar yapti.

Üstegmen Duyar, Tarihi san ve serefle dolu aziz milletin, ebedi Baskomutani Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliginde 99 yil önce kazandigi büyük zaferle ülkenin bagimsizligina musallat olan düsmanlara unutulmayacak bir ders verdigini belirtti.

Programa ilçe protokolü, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA