KBÜ Rektörü Polat, Çad'da Resmi Temaslarini Sürdürüyor

Çad'da akademik is birligi konusunda çalismalar yürüten Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindeki heyet çesitli görüsmelerde bulundu.

KBÜ'den yapilan açiklamada, ziyaretlerin ilk gününde Çad Yüksek Ögretim Bakan Yardimcisi ile Rektör Polat aksam yemeginde bir araya geldi.

Burada KBÜ ve Çad'da bulunan üniversiteler arasinda is birligi ve yapilabilecek anlasmalar konusunda görüsme saglandi.

Çad ziyaretinin ikinci gününde Çad N'Djamena'da en büyük lise olan Felix Eboue lisesi ziyaret edilerek okul yönetimiyle bir araya gelindi.

Felix Eboue Lisesine laboratuvar yapilmasi için KBÜ'nün destek olma konusunda görüsmeler yapildi. Rektör Polat burada Çad'li ögrencilere Karabük Üniversitesini anlatti.

Lise ziyaretinin ardindan N'Djamena Üniversitesine ziyarette bulunuldu. Rektör Daoussa Haggar Mahamat Saleh tarafindan agirlanan KBÜ heyeti yapilacak is birligi üzerine degerlendirmelerde bulunuldu.

Görüsmelerin devaminda Türkiye N'djamene Büyükelçiligi ve Maarif Vakfi ziyaretleri gerçeklestirildi. Büyükelçi Kemal Kaygisiz tarafindan elçilikte agirlanan Polat ve beraberindeki heyet burada ögrencilerin vize süreçleri konusunu görüstü.

Ziyaretin ardindan Maarif Vakfi'na geçilerek ögrenci kabulü ile alakali görüsüldü. Günün ilerleyen saatlerinde Karabük Üniversitesinde okuyan Çadli ögrencilerle bir araya gelindi. Ögrencilerin istegi üzerine KBÜ heyeti ögrencilerin evine misafir oldu.

Rektör Polat'a Çad ziyaretinde Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Yasar, Uluslararasi Iliskiler Koordinatörü Ögretim Görevlisi Oya Çepni Önalan ve Uluslararasi Ögrenci Ofisi Koordinatörü Ögretim Görevlisi Kerim Tanis eslik etti.

Kaynak: AA