Kazakistan'daki Felaketin Acisini Kirikkale'de Bayrak Açarak Paylasti

Kirikkale’de Dr. Fatma Sönmez, Kazakistan’da yasanan patlama faciasinda hayatini kaybedenlerin acisini, yasadigi evin balkonunda bayrak açarak paylasti.

Kazakistan'daki Felaketin Acisini Kirikkale'de Bayrak Açarak Paylasti
Kazakistan’in Zhambyl bölgesinde 26 Agustos günü, mühimmat deposunda meydana gelen yangin ve patlamada 13 kisi hayatini kaybetti. Yangini söndürme çalismalari sirasinda da 50’ye yakin Acil Durum Bakanligi çalisani da çesitli vücut yaralanmalari maruz kaldi. Bu nedenle Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev, tarafindan 29 Agustos’ta Kazakistan’da ulusal yas günü ilan edildi.

Kirikkale’de ikamet eden Dr. Fatma Sönmez, Kazakistan’da ilan edilen yas günü dolayisiyla oturdugu evin balkonuna Türk ve Kazakistan bayragi asarak, acisini paylasti. Sönmez, "Kazakistan’da yasanan patlama neticesinde sehit düsen askerlerimizin, Kazak kardeslerimin kaybi çok üzücü, Rabbim ailelerine sabirlar versin. Kazakistan benim ata yurdum kabul ettigim, Türk dünyasinin parlayan yildizi güzel topraklar, hepimizin ata ocagi. Ata yurdumda bir kardesimin eline diken batsa acisini yüregimde hissederim. Geçmis olsun, Allah ata yurdumu korusun, Cumhurbaskanimiz Sayin Kasim Tokayev ve Elbasimiz Nursultan Nazarbayev’in sahsinda bütün Kazakistanli kardeslerime selam ve dualarimi gönderiyorum, acilarini yürekten paylasiyorum. Orada bulunup destek olamadigim için ata yurdumun bayragi ile ay yildizli bayragimi bugün evimin balkonuna asarak onlarin yaninda oldugumu bildirmek istedim" dedi.

Yahsihan Ilçe Saglik Müdürü Dr. Fatma Sönmez, 27 yildir Kazakistan-Türkiye iliskilerinde bilfiil kendi projeleri ile iki ülke arasinda tanitim, saglik, alaninda gönüllü kültür elçiligi yaptigi ve gönüllü hizmetlerinden dolayi Kazakistan-Türkistan madalyali vatandasi oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA