Hereke Sahil Parki, Zafer Bayraminda Açildi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Körfez Hereke sahil parkini yenileyerek daha düzenli ve modern bir hale getirdi. Sahil parki 30 Agustos Zafer Bayraminda gerçeklesen tanitim programi ile vatandaslarin hizmetine sunuldu. Tanitim programinda Körfez Belediyesi Halk Oyunlari ekibi tarafindan da gösteri düzenlendi.

Hereke Sahil Parki, Zafer Bayraminda Açildi
Bulundugu konumu ve ulasim kolayligi ile vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi Hereke sahili yapilan düzenleme kapsaminda kullanisli hale getirildi.

Sahil parkinda gerçeklesen tanitim programina AK Parti Milletvekili Ilyas Seker, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Tahir Büyükakin, Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündogdu, AK Parti Il Baskani Mehmet Ellibes, MHP Il Baskani Yunus Emre Kurt, protokol ve vatandaslar katildi.

Tanitim programinda konusan Baskan Büyükakin, sahil parkini incelerken vatandaslardan çok olumlu mesajlar aldiklarini belirtti.

Baskan Büyükakin, “Sizler mutluysaniz biz de mutluyuz. Hereke hep güzeldi, insana huzur veren bir yerdi. Daha da güzel bir hala getirmek için çalisiyoruz. Balon sahayi da kaldirip sahilin önünü açacagiz. Sizlerin talepleri dogrultusunda ilave çalismalar yapacagiz. Çalisma arkadaslarimiz burada büyük bir emek verdi” dedi.

"Açilisi 30 Agustos’a denk getirdik"

Konusmasinda 30 Agustos’un anlam ve önemine de dikkat çeken Baskan Büyükakin, “Huzur içinde bir tören yapabiliyorsak bunun tek sebebi vatan nöbeti tutanlarimizdir. Onlar sayesinde burada huzur içindeyiz. Gözünü kirpmadan topraga düsenler sayesinde buradayiz. Buradaki çalismalarimiz ile yeniledigimiz sahil parkimizin açilisini da 30 Agustos’a denk getirdik. Zafer Bayrami milletimizin tarihinde en önemli günlerden biridir. Malazgirt zaferi de bu ay içinde yapildi. Dünya var oldukça biz dünyaya kardeslik ve huzur götürmeye devam edecegiz. Bu millet bu ruhu canli tuttukça her sey yapilir” ifadelerini kullandi.

"Sekapark kadar güzel oldu"

Tüm kente hitap eden bir sahil parki kazandirmaktan mutlu olduklarini ifade eden Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, “Tarihte çok iyi bilinen Hereke’nin adinin konusulmasini saglayacagiz. Hereke kalesini yakinda açacagiz. Sümer Cami, Sümer Fabrikasi, Rüstiye Okulu gibi eserler, Hereke’nin yüz yillara dayali kesintisiz tarihini gösteriyor. Bu alan bir eli denizde, bir eli karada, bir eli tarihte olan bir yer olarak dizayn edildi. Bu park, Sekapark kadar güzel oldu. Körfez olarak artik bizim de Sekaparkimiz var” dedi.

Toplam 25 bin metrekare alanda

25 bin metrekare alanda insa edilen Hereke sahil parkinin 13 bin metrekaresi yesil alan olarak degerlendirildi. 75 araç kapasiteli otoparki bulunan parkta 670 metre sahil bandi yürüyüs yolu vatandasin hizmetine sunuldu. Hereke sahil parkinda ayrica 650 metre bisiklet yolu, 9 adet balik tutma yeri, 1 adet ahsap oyun grubu, 1 adet engelsiz ahsap oyun grubu, 1 adet fitness takimi, 1 takim crosfit egzersiz alani, 1 adat amfi, gün batimi seyir terasi, 300 metre tibbi ve aromatik bitki alani, 23 bin 276 adet fidan, agaç, çali, 114 bank, 12 adet bisiklet park alani bulunuyor.
Kaynak: İHA