Görme Engelli Iranli Gençler Geçimlerini Müzikten Sagliyor

Iran’dan Türkiye’ye gelerek Eskisehir’de yasamaya baslayan dogustan görme engelli Mahdi Saadet ve arkadasi Argavan Homasi, kentin islek cadde ve sokaklarinda müzik yaparak geçimlerini sagliyor.

Görme Engelli Iranli Gençler Geçimlerini Müzikten Sagliyor
Dogustan görme engelli 26 yasindaki Mahdi Saadet ve 29 yasindaki arkadasi Argavan Homasi, her gün ögle saatlerinde kentin islek noktasi olan Adalar bölgesine geliyor. Gençler aksam geç saatlere kadar sarki söylüyor. Iki arkadas gün içerisinde kazandiklari parayi ise günlük ihtiyaçlarini karsilamak için harciyor.

Mahdi Saadet, IHA muhabirine yaptigi açiklamada Türkiye’yi çok sevdigini ve Iran’da müzik yapamadigini söyledi.

Dogustan engelli oldugu için is bulamadigini, bu yüzden müzik yaparak geçimini sagladigini anlatan Saadet, “2 buçuk yil önce Iran’dan Türkiye’ye geldim. Arkadasim Argavan ise Iran’dan yanima geleli 1 ay oldu. Belediyen de izin alarak çalisiyoruz. Alin teriyle kazanmak güzel oluyor. Burada bulunan vatandaslar yardimci oluyor. Türkiye’de herkes çok iyi. Benim esim de görme engelli. Yollarda veya iletisim konusunda sikintilarimiz ara sira yasasak da üzerinden gelmeye çalisiyorum. Görme engelini kendimde bir engel olarak görmüyorum. Gördügüm zaman engelli olurum. Dogustan engelli birisiyim. Türkiye’ye geldigimde dil sikintisi yasadim, daha sonra Türkçe ögrendim. Insanlara söylemek istegim tek sey bu hayatta insana hiçbir sey engel degildir. Yeter ki insanlar basarmak isteyip emek versinler” diye konustu.

Kaynak: İHA