Develi'de 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlandi

Büyük Taarruz ve Baskomutanlik Meydan Muharebesinin zaferle taçlanmasinin 99. yildönümü yurdumuzun her yerinde oldugu gibi Develi’de de kutlandi.

Develi'de 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlandi
Cumhuriyet meydaninda düzenlenen program; Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan’in kutlama mesajinin okunmasi, Develi Kaymakamligi ve Develi Belediyesinin Atatürk büstüne çelenk sunulmasi, saygi durusunda bulunulmasi ve istiklal marsinin okunmasiyla devam etti. Asb. Çvs. Muhammed Ayverdi günün anlam ve önemini belirten konusmasinin arindan Ayhan Yildirim Anadolu Lisesi ögrencilerinden Hatice Güler ’Ordunun Duasi’ adli siiri okudu. Agustos Ayi’nin Türk’ün zafer ayi oldugunu belirten Develi Ilçe Kaymakami Murat Duru konusmasinda; "Tarihi zaferlere dolu olan aziz milletimizin en önemli bayramlarindan olan 30 Agustos Zafer Bayrami kutlu olsun” açiklamasinda bulundu.

30 Agustos’un vatan topraklarinin kurtulusunu ve bagimsizligi müjdeledigini belirten Develi Belediye Baskani Mehmet Cabbar ise “Bize bu zaferi armagan eden kahraman sehit ve gazilerimizi sükran, minnet ve rahmetle aniyorum” açiklamalarinda bulundu. Program daha sonra Develi Ilçe Kaymakamlik makaminda tebriklerin kabulü ile sona erdi.
Kaynak: İHA