CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, 30 Agustos Zafer Bayrami'ni Kutladi Açiklamasi

'Bugün bizlere düsen 98 yil önce kurulan Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandirarak ülkemizi kalkindirmanin yani sira mazlum halklara da umut isigi olmaktir'.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Bugün bizlere düsen, 98 yil önce kurulan Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandirarak ülkemizi kalkindirmanin yani sira mazlum halklara da umut isigi olmaktir. Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da yasanan gelismeler, Islam cografyasinda bitmek bilmeyen kardes kavgasi, bu zorunlulugun en açik kanitidir." ifadesini kullandi.

Kiliçdaroglu, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla sosyal medya hesabindan bir mesaj paylasti.

26 Agustos günü Büyük Taarruz ile atilan ilk adimin, bundan tam 99 yil önce, tarihin gördügü en büyük zaferlerden biri ile taçlandigini belirten Kiliçdaroglu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, egemen güçlerin prangalarindan kurtularak, tam bagimsizliga kavustugunu hatirlatti.

Bu kutlu mücadelenin baskomutani Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini saygiyla andigini vurgulayan Kiliçdaroglu, "Ya istiklal ya ölüm" diyerek yola düsen, tüm imkansizliklara ragmen bagimsiz bir Cumhuriyet kuran Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaslarinin ilk isinin, egemenligi kayitsiz sartsiz millete devretmek olduguna dikkati çekti.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, mesajinda sunlari kaydetti:

"Bugün bizlere düsen de 98 yil önce kurulan Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandirarak ülkemizi kalkindirmanin yani sira mazlum halklara da umut isigi olmaktir. Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da yasanan gelismeler, Islam cografyasinda bitmek bilmeyen kardes kavgasi, bu zorunlulugun en açik kanitidir. Bölgemizin huzura kavusmasi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 'demokratik, laik, sosyal hukuk devleti' ilkesine siki sikiya bagli olmasindan geçmektedir. Demokrasi mücadelesi zor bir yolculuk olsa da hiç kimsenin umutsuzluga kapilma hakki yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadele rotasini 'zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Basari ise basaracagim diye baslayarak sonunda basardim diyebilenindir' sözüyle çizmisti. Milletimize söz veriyorum. Kararliyiz, basaracagiz. Cumhuriyetimizi, ne pahasina olursa olsun, demokrasi ile taçlandiracagiz.

Özgürlük ve bagimsizligi karakteri sayan, millet egemenligine gönülden bagli Büyük Atatürk ve silah arkadaslarini saygiyla aniyorum. Tüm sehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarina sükranlarimi sunuyorum. Halkimizin 30 Agustos Zafer Bayrami'ni yürekten kutluyorum."
Kaynak: AA