Bayburt'ta 30 Agustos Zaferi'nin 99'Uncu Yil Dönümü Kutlandi

Bayburt’ta 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümü dolayisiyla törenler düzenlendi.

Bayburt'ta 30 Agustos Zaferi'nin 99'Uncu Yil Dönümü Kutlandi
Saray Bahçasi’nda gerçeklestirilen kutlamalar, Atatürk Aniti’na çelenklerin sunulmasiyla basladi.

Burada Vali Cüneyt Epcim, Garnizon Komutani Topçu Albay Zekeriya Tosun ile Belediye Baskani Hükmü Pekmezci tarafindan Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu.

Çelenk töreni sonrasinda Mustafa Kemal Atatürk, Türk büyükleri ve sehitler adina saygi durusunda bulunuldu. Istiklal Marsi’nin okunmasiyla sürdürülen törende Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kutlama mesaji okundu.

Büyük Zafer’in 99’uncu yil dönümüne ulasmanin bahtiyarligi içerisinde oldugunu paylasan Cumhurbaskani Erdogan’in mesajinda, “Milletimizin, Kibris Türklerinin ve dünyanin farkli ülkelerinde yasayan vatandaslarimizin her birinin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni tebrik ediyorum. Bu gurur günümüzde bizleri yalniz birakmayan tüm dost ve kardeslerimize sahsim ve milletim adina tesekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle Istiklal Harbi’mizin Baskomutani, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Büyük Millet Meclisi’mizin kiymetli mensuplarini ve ordumuzun kahraman askerlerini rahmetle yâd ediyorum.” Ifadelerine yer verdi.

Tören Halk Egitim Merkezi Müdürlügü Halk Oyunlari Ekibinin halk oyunlari gösterileri ve ögrencilerin siirlerini okumalariyla sona erdi.

Törene kamu kurumlarinin amirleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA