Baska Sinema Ayvalik Film Festivali 2-8 Eylül'de Düzenlenecek

Festivalde film gösterimleri pandemi kurallarina uygun olarak Vural Sinemasi ve Ayvalik Büyük Park Amfitiyatro'da açik havada yapilacak.

Ilki 2018'de gerçeklestirilen ve sinemaseverlerin yogun ilgi gösterdigi Baska Sinema Ayvalik Film Festivali, 2-8 Eylül'de gerçeklestirilecek.

Festivalde film gösterimleri pandemi kurallarina uygun olarak Vural Sinemasi'nda ve Ayvalik Büyük Park Amfitiyatro'da açik havada yapilacak.

Azize Tan'in direktörlügünü yaptigi festival bu yil, Ayvalik Belediyesi, Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Kariyo & Ababay Vakfi, Kültür için Alan, Kendine Has, Bilginer - Melin Ayvalik Sanat Kültür Egitim Vakif (ASKEV), Ma’adra Vineyards, Penti, Setur Marinas Ayvalik, Goethe-Institut, Ayvalik Uluslararasi Müzik Akademisi (AIMA) ve Koop'un katkilariyla düzenlenecek.

- Festivalde bu yil 6 bölümde 44 film gösterilecek

Fatih Özgüven'in program danismanligini üstlendigi festivalin afisi bu yil Cansu Uzun Gün'ün illüstrasyonu ve Emel Isitan'in görsel tasarimiyla hazirlandi.

Festivalde, "Türkiye Sinemasi 2020-2021", "Hayaletler, Hatiralar", "Buradan Nereye?", "Olmaz Olmaz Deme", "Kulaktan Kulaga" ve "Çocuklar Için Sinema" bölümlerinde 44 film gösterilecek.

"Çocuklar Için Sinema" baslikli bölümler hem dünya hem Türkiye sinemasindan yeni ve ödüllü filmleri merak edenlere, filmler üzerine düsünüp tartismak isteyenlere, dünyanin haline sinemayla bakanlara hitap ediyor.
Kaynak: AA