Antalya'nin Ilçelerinde 30 Agustos Zafer Bayrami Kutlandi

Antalya'da kent merkezinin yani sira ilçelerde de düzenlenen törenlerle 30 Agustos Zafer Bayrami kutlandi.



Serik'te 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 99'ncu yildönümü dolayisiyla çelenk sunma programi düzenlendi.

Atatürk Aniti önünde düzenlenen törene, Serik Kaymakami Mehmet Kurdoglu, Belediye Baskani Enver Aputkan, Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Abdullah Aytekin, Ilçe Jandarma Komutani J.Üstegmen Ayhan Aktürk, Emniyet Müdürü Suat Esin, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek baskanlari ile daire müdürleri katildi.

Atatürk anitina çelenk konulmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 30 Agustos Zafer Bayrami için yayimladigi mesaj okundu.

Mesajin ardindan günün anlam ve önemini belirten konusmayi Garnizon Komutani ve Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Ayhan Aktürk yapti.

Aktürk konusmasinda, "Ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir sey kaybetmeden ayni duygularla kutladigimiz 30 Agustos zaferi ile Baskomutan Mustafa Kemal’in önderligindeki yüce Türk Ulusu, emperyalist güçlerin isgalci ordularini, anavatan topraklarindan kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bagimsizligina kavusmustur. Bu zafer bütün otoritelerin tartismasiz bir askeri deha kabul ettigi ulu önder, Baskomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafindan Anadolu’da saglanan milli birlik ve beraberligin mutlak bir sonucu olarak kazanilmistir. Her safhasi tek tek düsünülerek hazirlanan bu zafer, aziz yurduna ve bagimsizligina kasteden isgal kuvvetleri karsisinda Türk ordusunun ortaya koydugu essiz bir eserdir.” dedi.

Program, Neriman Püseli ve Zeynep Pektas isimli ögrenciler tarafindan siir okunmasinin ardindan sona erdi.

- Kas'ta Zafer Bayrami coskusu

Kas ilçesinde Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen törene, Kas Kaymakami Saban Arda Yazici, Garnizon Komutani Deniz Yarbay Serdar Yildirim, Belediye Baskani Mutlu Ulutas, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Törende, Kaymakam Yazici, Garnizon Komutani Yildirim ve Belediye Baskani Ulutas, Atatürk Aniti'na çelenk sundu. Saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu. Garnizon Komutani Yildirim, günün anlam ve önemini belirten konusmayi yapti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in mesaji okundu.

Ögrencilerin siirler okudugu program, Türk bayraklariyla donatilan yatlarin ve parasütlerin gösterilerinin ardindan sona erdi.

Öte yandan, kutlamalar çerçevesinde Kas Belediyesince düzenlenen konser programi gerçeklestirilecek. Taksim Trio, saat 21.00’da Cumhuriyet Meydani’nda sahneye çikarak, Zafer Bayrami konseri verecek.

Antalya'nin diger ilçelerinde de Zafer Bayrami törenlerle kutlandi.

Kaynak: AA