Almanya'da Makinistler 1 Ay Içinde Üçüncü Kez Grev Karari Aldi

Alman Makinistler Sendikasi, Alman Demiryollari ile yapilan toplu is sözlesmesi görüsmelerinin basarisizlikla sonuçlanmasinin ardindan ülke genelinde 1 ay içinde üçüncü kez grev karari aldi.

GDL Baskani Claus Weselsky, Frankfurt kentinde yaptigi açiklamada, Alman Demiryollarinin yük trenlerindeki makinistlerin is birakma eyleminin 1 Eylül'de yerel saatle 17.00’de, yolcu trenlerinde 2 Eylül’de saat 02.00'de baslayacagini ifade etti.

Weselsky, grevin 7 Eylül saat 02.00’de sona erecegini belirtti.

Alman Demiryollari yönetiminin simdiye kadar kabul edilebilir bir teklif sunmadigini ifade eden Weselsky, "Anlasmazligi çözmenin tek yolu, müzakere edilebilir bir teklif sunmaktir." seklinde konustu.

Weselsky, grevin bu kez 5 gün sürecegine isaret ederek, "Bu en uzun is birakma eylemlerimizden biri. Bunu bilerek yapiyoruz. Alman Demiryollari yöneticilerinin uzlasmaya yanasmama tutumundan dolayi daha kisa süreli is birakma eylemi yapmak istemiyoruz." seklinde konustu.

Alman Makinistler Sendikasi, daha önce 10-13 Agustos ve 22-25 Agustos tarihlerinde grev yapmisti.

Alman Demiryollari, toplu sözlesme görüsmelerinde gelecek yil için yüzde 1,5 ve Mart 2023’te ise yüzde 1,7 zam teklif etmisti.

Sendika, bunu yeterli bulmayarak, makinistlerin ücretlerine 28 aylik toplu is sözlesmesi dönemi için yüzde 3,2 zam ve 600 avro yeni tip koronavirüs (Kovid-19) primi ödenmesini talep etti.???????

Kaynak: AA