Almanya'da Delmenhorst Belediye Baskanligina Adaylar Arasinda Türk Kökenliler De Bulunuyor

Almanya'nin Delmenhorst kentinde 12 Eylül’de yapilacak yerel seçimlerde belediye baskanligina adayligini koyan 11 aday arasinda Türk kökenli üç aday da yer aliyor.

Delmenhorst Belediye Baskanligi için Sosyal Demokrat Parti (SPD) Funda Gür'ü, Hür Demokrat Parti (FDP) Murat Kalmis'i aday gösterirken Ufuk Cakit ise bagimsiz olarak adayligini koydu.

44 koltuklu belediye meclisi için de FDP’den 11, SPD’den 3, Hristiyan Demokrat Partiden (CDU) 2 ve sol partiden bir aday olmak üzere toplam 17 Türk kökenli aday yarisacak.

FDP'nin adayi Murat Kalmis, 27 yildir aktif siyasetin içinde oldugunu ifade ederek, Delmenhorst’u daha iyi yerlere tasimak için aday oldugunu belirtti.

Iletisime büyük önem verdigini anlatan Kalmis, "Delmenhorst'ta baskanligi kazanma sansim oldugunu görüyorum. Dogup büyüdügüm kente hizmet etmek için yola çiktim. Bu kentin sorunlarini ve sorunlarin çözümlerini çok iyi biliyorum. Iyi bir seçim kampanyasi yürütüyoruz. Kazanacagima inaniyorum." dedi.

Kalmis ayrica oy kullanma hakki bulunan herkesi sandiga davet etti.

SPD'nin adayi Funda Gür de Almanya’da Türk kökenli ilk kadin belediye baskani olmak istedigini söyledi.

Gür, su ana kadarki seçim çalismalarinin iyi gittigini belirterek "Kendime ve partime çok güveniyorum. SPD büyük ve köklü bir parti. Büyük bir ekiple seçim islerini yapiyoruz. Son aylarda kapi kapi dolasip yaptigimiz tanitimlarimizda genelde çok pozitif yaklasim görüyoruz." diye konustu.

Belediye seçimlerinde ilk oylamada hiçbir adayin yeterli oy çogunlugunu saglayamamasi halinde 26 Eylül 2021'de seçimin ikinci turu yapilacak.

Kaynak: AA