Adana, Mersin, Hatay Ve Osmaniye'de Büyük Zafer'in 99. Yil Dönümü Kutlandi

Adana, İçel, Hatay ve Osmaniye'de, 30 Agustos Zafer Bayrami ve Türk Silahli Kuvvetleri Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

Adana'da, Atatürk Parki'ndaki Atatürk Aniti'na Vali Süleyman Elban, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutan Yardimcisi Tuggeneral Mustafa Cüneyt Arikan ve Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar çelenk sundu.

Milletvekilleri, askeri ve mülki erkanin ile gazilerin de katildigi törende, saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Buradaki törenin ardindan Vali Elban ile Tuggeneral Arikan, restore edilerek valilik ek hizmet binasi olarak hizmet vermeye baslayan tarihi Adana Kiz Lisesi'nde tebrikleri kabul etti.

Elban, burada, 30 Agustos Zafer Bayrami'ni kutlayarak, "Bu zafer, insallah gelecek yil bir asri devirmis olacak. Bu sanli zaferi kazanan büyüklerin torunu olarak çok gururluyuz. Bu zaferi kazanan milletin mensubu olarak çok onurluyuz. Biz de bugün Adana'mizda bu Zafer Bayrami'ni büyük bir cosku ve onurla kutladik. Tarihi Kiz Lisesi'ni restore etmistik. Cumhuriyet Bayrami için hazirlik yapiyorduk ama restorasyonu daha erken tamamladik. 30 Agustos Zafer Bayrami'nda da ilk resepsiyonu ve tebrik kabulünü yaptik." diye konustu.

- İçel

İçel'de, Cumhuriyet Alani'nda düzenlenen kutlama programi, Vali Ali Ihsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tugamiral Fuat Gedik ve Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer'in Atatürk Aniti'na çelenk koymasiyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasindan ardindan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 30 Agustos Zafer Bayrami mesaji okundu.

Daha sonra Kültür Merkezi'nde devam eden programda tebrikleri kabul eden Vali Su, ardindan Gedik ve Seçer ile askeri araca binip alandaki katilimcilari selamladi, herkesin bayramini kutladi.

Ögrencilerin günün anlam ve önemine iliskin siirler okudugu törende, İçel Büyüksehir Belediyesi halk oyunlari ekibi de gösteri sundu.

Program, geçit töreniyle tamamlandi.

- Hatay

Hatay'da, Vali Rahmi Dogan, Garnizon Komutani Piyade Albay Tayfun Çagan ve Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, Antakya Cumhuriyet Alani'ndaki Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasindan ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 30 Agustos Zafer Bayrami mesaji okundu.

Törende seref defterini imzalayan Vali Dogan, daha sonra makaminda Albay Çagan ve Baskan Savas ile tebrikleri kabul etti.

- Osmaniye

Osmaniye'de kutlama töreni Devlet Bahçeli Meydani'ndaki Atatürk Aniti'na çelenklerin sunulmasiyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan seref defterini imzalayan Vali Erdinç Yilmaz, burada yaptigi konusmada, 30 Agustos'un anlam ve öneminden bahsetti.

Yilmaz, agustosun, tarihe zaferler ayi olarak geçtigini vurgulayarak, "Ne geçmiste bu topraklarin isgal edilmesine izin verdik ne de gelecekte verecegiz. Bu vatan bizim ve onu sonsuza dek koruyup yasatmaya ant içmisiz." ifadelerini kullandi.

Valilikte tebriklerin kabul edilmesinin ardindan, Devlet Bahçeli Bulvari'nda mehteran konseri, halk oyunu gösterisi ve geçit töreni düzenlendi.

Kaynak: AA