30 Agustos'u 3 Bin 24 Rakimli Tepeye Türk Bayragi Dikerek Kutladi

Motosiklet tutkunu Saban Dede, 30 Agustos Zafer Bayrami nedeniyle Bati Toroslarin en yüksek noktalarindan olan 3 bin 24 rakimindaki Uyluk Tepesi’ne Türk bayragi dikti. Bayragi diken Dede, “Her yil yapmakta oldugumuz bu güzel merasimi basaracagim dedim ve basardim. Çok zor olsa da buna degerdi. Çünkü önce vatan diyen sehitlerimiz aklima geldi. Ölüyor olsam son nefesim de olsa o bayrak oraya dikilecekti” dedi.

30 Agustos'u 3 Bin 24 Rakimli Tepeye Türk Bayragi Dikerek Kutladi
Motokros motosiklet tutkunlari ile 6 yildan beri ayni noktaya Türk bayragi diken Saban Dede (37) ve arkadaslari bu yil 7. kez 3 bin 24 rakimindaki Uyluk Tepesi’ne Türk bayragi dikti. Kas ilçesi Gömbe Yaylasi sinirlari içinde bulunan noktada 6 yildan beri ay yildizli bayragi diken Saban Dede ve arkadaslari, bu sabah motosiklet ile Uyluk Tepesi’ne çikti.

Mugla ve Antalya il sinirinda bulunan 3 bin 24 rakimindaki Bati Toroslarin en yüksek ikinci dagi olan Uyluk Tepesi’ne çikarak ay yildizli bayragi diken Saban Dede sosyal medya üzerinden yayinladigi mesajda, “Bugün 3 bin 24 rakimli Uyluk Tepesi’ne bayragimizi astik. 6 yildan beri gerçeklestirdigimiz bayrak dikme merasiminin bu yil 7.’sini gerçeklestirdik. Biz bunu bir gelenek haline getirdik. Bu yil ise Covid-19 hastaligi geçirdim günlerce yatakta yattim. Karantina sürecim 5 gün önce bitmis ama yorgun ve güçsüzdüm. Akcigerlerim nefes alip verirken vücudum efor harcarsa beni yorgun güçsüz birakiyordu ve 30 Agustos gelmisti her yil düzenlenen bayrak asma ve yenileme olayi vardi çok yorgundum ama vazgeçmedim o bayragi oraya ne olursa olsun Enduro motorumla dikmeli ve yenilemeliydim. Isin ucunda ölüm de olsa kanimin son damlasina kadar da olsa bu bayrak asilmaliydim. Uçurumlardan dev kayalari asip zorlu bir yol beni bekliyordu buralara araç gelmez insanlar buraya 4 ve 5 saatte tirmanir ve çok zor bir yerdir. Her yil yapmakta oldugumuz bu güzel merasimi basaracagim dedim ve basardim. Çok zor olsa da benim için buna degerdi. Çünkü önce vatan diyen sehitlerimiz aklima geldi. Ölüyor olsam son nefesim de olsa o bayrak oraya dikilecekti” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA