25 Yillik Fedakar Egitimci, Tatil Gününde Ögrencileri Için Kollari Sivadi

Elazig’in Akçakiraz beldesinde 25 yillik egitimci Ahmet Erol, yeni egitim ögretim yili öncesinde tatil olmasina ragmen ögrencileri için okulu hazirlamaya devam etti. Erol, uzun bir aradan sonra ögrencileri ile bulusacagi heyecanini simdiden yasadigini söyledi.

25 Yillik Fedakar Egitimci, Tatil Gününde Ögrencileri Için Kollari Sivadi
Akçakiraz beldesinde 175 kisilik Yüzbasi Ilk ve Ortaokulunda 2021-2022 egitim ögretim hazirliklari tamamlandi. 25 yillik egitimci hayatinin son 6 yilini okul müdürü olarak devam ettiren 1 çocuk babasi Ahmet Erol ise tatil günü olmasina ragmen okulun yolunu tuttu. Okulu ögrencileri için bir ev ortamina dönüstürüp ‘Avrupa Kalite Etiketi’ ve ‘ Beyaz Bayrak’ sertifikalari alarak hijyen konusunda örnek egitim kurumlari arasina öncülük eden 54 yasindaki Erol, koridor ve siniflardaki farkli dizaynlariyla ögrencilere de kaliteli bir egitim vermeye çalisiyor. Son olarak okulun açilmasindan bir gün önce yine okula gelerek hem temizlik yapan hem de siralara kitaplari dizen Erol, korona virüs tedbirleri dahilinde okulun 6 farkli noktasina dezenfektan stantlari kurarak maske birakti. Ögrencileri ile bulusacagi için duygu dolu anlarini IHA muhabirine anlatan Erol, sevinçli oldugunu kaydetti.



Okullarin açilmasi heyecanini yasiyor

Yeni egitim ve ögretim yili öncesi okulu hazir hale getirerek her türlü tedbiri aldiklarini belirten Erol, "6 yildir okul müdür olarak görevimin basindayim. Pandemi sürecinde ögrencilerimiz sürekli okulda oldugunu varsayarak çok fazla pandemiden etkilenmedik. Ancak pandemi bizleri etkiledigi gibi ögrencilerimizi de etkiledi. Biz 2021-2022 egitim ögretim yilina geçen hafta tüm siniflarimizi temizleyerek, dezenfekte ederek, kapilarimizi, WC’leri silerek temizligimizi bitirdik. Ayriyeten yarinki heyecani yasiyoruz. Ögrencilerimiz yarin gelecek, kitaplari siralarinin üzerinde hazir olarak kendilerini bekliyor. Her ögrencimize maske ve dezenfektan verecegiz, koridorumuza 6 tane standi vardir. Ayrica Bakanliklarin karari direktifleri dogrultusunda asi olmayan ögretmenlerden haftada iki defa PCR testi isteyecegiz. Velilerimizi okula almayacagiz ve okulumuza servis ihtiyaci yoktur. Çünkü ögrencilerimiz okula yürüyerek gelmektedirler" dedi.



"Heyecanim içime sigmiyor"

Okulu evinden ayirmadigini ve zamaninin büyük bir çogunlugunu okulda geçirdigini dile getiren Müdür Erol, "Evim nasilsa okulum da öyledir. Okulumu çok seviyorum ve okulu güzellestirmek için bütün çabalari sarf ediyorum. Okulumda çiçekler, hayvanat bahçesi, bilisim montesorri, zeka oyunlari, moderne ana siniflari, çok amaçli fen laboratuvari, sosyal bilgiler sinifi gibi bir çok alanda egitim ve ögretime eksiksiz olarak ögrencilerimiz bekliyoruz. Bugün yine çok duygu yüklüyüm. Çünkü 31 Agustos itibariyle 1. sinif, 5. sinif ve anaokulu ögrencilerimiz, ögretmenleriyle bulusacaklar. Bu süreçte 175 ögrencimiz egitime dahil olacak. Ögrencilerimizle bulusacagimiz için bugün de tatil olmasina ragmen ve okulu da evim olarak düsündügüm için okuldayim. Çocuklarimizin yarin eksiksiz baslamasi için siralarina bugünden kitaplarini dizayn ettim. Duygulu bir sekilde yarinki heyecanim içime sagmiyor. Basarili bir egitim ve ögretim yili diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA