Erzurum'daki Narman Peribacalari'ni 46 Günde Yaklasik 37 Bin Kisi Ziyaret Etti

UNESCO Türkiye Milli Komisyonunca Dünya Geçici Miras Listesi'ne alinan Erzurum'un Narman ilçesindeki peribacalari, fotograf tutkunlari ile yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi oldu.

Valilik, Büyüksehir Belediyesi ve Narman Belediyesinin ortak hazirladigi projeyle turizme kazandirilan ve çok sayida projenin de devam ettigi Narman Peribacalari, her gün binlerce kisiyi agirliyor.

Halk arasinda "Kirmizi periler diyari" olarak bilinen ve olusumu 300 milyon yil öncesine dayanan Narman ilçesindeki 12 ayri kanyonu bünyesinde barindiran doga harikasi peribacalarini, 46 günde tur operatörleri vasitasiyla 128 otobüsle gelen turistler ziyaret etti.

Amerika'nin Kolorado Vadisi'ndeki Grand Kanyon ile benzerlik tasiyan, yürüyüs yollari, atli ve ATV'li safari, dinlenme tesisi ile kentin turizmine alternatif güzergah olarak kazandirilmasi hedeflenen peribacalarini ayni süreçte yaklasik 37 bin turist ziyaret etti.

Fotograf tutkunlarinin da ugrak yeri haline gelen ve hemen hemen her gün fotografçilarin saatlerce fotografladigi alandaki hareketlilik ise drone ile görüntülendi.

Toplam 62 kilometrelik vadisi bulunan peribacalarinda balon turlarinin da yapilmasi hedefleniyor.

Kaynak: AA