Yeni Zelanda'nin Ankara Büyükelçisi Wendy Hinton Bodrum'da Sergi Ziyaret Etti

Yeni Zelanda'nin Ankara Büyükelçisi Wendy Hinton, Mugla'nin Bodrum ilçesinde, Yeni Zelanda Basbakani Jacinda Ardern'e hediye edilen eserin fotoblogunun da yer aldigi heykel sergisini ziyaret etti.

Büyükelçi Wendy Hinton, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Ögretim Görevlisi Ayla Koçer'in geçen pazartesi günü Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde açilan ve 18 eserin yer aldigi 'Uyan ey iyi ruh' adli sergisini gezdi.

Geleneksel yöntemlerle boyanmis yün, keçe ve farkli agaç türleri kullanilan eserleri inceleyip bilgi alan Hinton, sergi ani defterini imzaladi.

Hinton, AA muhabirine, eserlerde insanin birbirine ve dogaya verdigi zarari, iklim degisikligi ve deniz kirliliginin anlatilmaya çalisildigi serginin, dünyaya iyi bir mesaj oldugunu söyledi.

Basbakan Ardern'e hediye edilen eserin de çok güzel oldugunu ifade eden Hinton, eserde terörizme karsi güzel bir mesaj verildigini, basbakanlarinin terörizme karsi durusunun belli oldugunu kaydetti.

Büyükelçinin ziyaretinden onur duydugunu belirten Ayla Koçer ise teröre ve dogaya karsi ortak duygulari oldugunu dile getirdi.

2019 yilinda açtigi sergide yer alan ve büyükelçi araciligiyla Basbakan Ardern'e hediye ettigi eseri anlatan Koçer "Eserde fonda kirmizi renkle terörü anlatmaya çalistim. Transparan kismi terörü destekleyenler ya da engellemeyenler de buna dahil, bunlari anlatmaya çalistim. Jacinda Ardern'in adini bir igneye isledim." dedi.

15 Mart 2019'da Christchurch kentindeki 2 camiye düzenlenen ve 51 kisinin hayatini kaybettigi terör olayindan sonra, kadin Basbakan Ardern'in davranislarindan etkilenerek eseri yaptigina isaret eden Koçer, sunlari söyledi.

"Jacinda Ardern'in kaybedilenlerin acisini paylasmasi, cenaze töreninde onlarin yaninda yer almasi, bütün dillerden bütün dinlerden bagimsiz olarak insani merkeze oturtan bir davranisti. O nedenle çok etkilendim. Jacinda Ardern, eserde beyaz ve lekesiz kisimda teröre karsi olan insanlari birlestiren bir igne vazifesi görüyor, bunu vurgulamaya çalistim."

Yeni Zelanda Basbakani Jacinda Ardern, 2019 yilindaki terör saldirisinin hemen ardindan gittigi Christchurch'te basörtüsü takarak Müslüman toplumu temsilcileriyle bir araya gelmis, hayatini kaybedenlerin yakinlarina taziyelerini iletmisti.

Saldiridan bir hafta sonra Christchurch'te kilinan cuma namazina katilan Ardern, konusmasina hadisle baslayarak beraberlik mesaji vermisti.

Kaynak: AA