Ulus'taki Ankara Zafer Aniti'nin Restorasyonu Tamamlandi

Ankara Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskani Bekir Ödemis: 'Yaptigimiz restorasyon ve konservasyon çalismasi 97 yil sonra anitta yapilan ilk kapsamli çalisma oldu'.

Baskentte cumhuriyetin ilk yillarinda yapilan, Ulus Atatürk Heykeli olarak bilinen Ankara Zafer Aniti'nin restorasyonu özgün yapisina sadik kalinarak tamamlandi.

Altindag ilçesi Ulus Meydani'ndaki anit, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi ve Ankara Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskanligi is birligi ile restore edildi.

Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varliklari Daire Baskani Bekir Ödemis, yaptigi açiklamada, restoran çalismalarinin 19 Haziran'da basladigini söyledi.

Restorasyonu 30 Agustos'a yetistirmeyi hedeflediklerini dile getiren Ödemis, "Kivançla belirtmek isterim ki Kurtulus Savasi'nin en önemli dönüm noktalarindan biri olan 30 Agustos tarihine yetistirdik." dedi.

Anitin bakim-onarim, restorasyon ve konservasyonun yaklasik 260 bin liraya mal oldugunu, restorasyonda alaninda deneyimli kisilerin görev aldigini vurgulayan Ödemis, "Bizim yaptigimiz restorasyon ve konservasyon çalismasi 97 yil sonra anitta yapilan ilk kapsamli çalisma oldu." diye konustu.

Ödemis, anitin restorasyonuna katki veren Anadolu Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerine tesekkür etti.
Kaynak: AA