Türkiye'den, Yemen'deki El-Aned Askeri Üssü'ne Düzenlenen Saldirida Ölenler Için Taziye Mesaji

Disisleri Bakanligi, Yemen'in güneyindeki Lahic kentinde bulunan El-Aned Askeri Üssü'ne yapilan saldiri nedeniyle taziye mesaji yayimladi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, Lahic’de Arap Koalisyonu kontrolündeki El-Aned Askeri Üssü'ne SIHA (silahli insansiz hava araci) ve balistik füzelerle gerçeklestirilen ve çok sayida askerin ölümüne ve yaralanmasina neden olan saldirinin büyük üzüntüyle ögrenildigi belirtildi.

"Menfur saldirida hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyor, dost ve kardes Yemen halki ve hükümetine de bassagligi dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanilan açiklamada, Yemen'de yaklasik 7 yildir devam eden iç savasin ancak barisçil yollarla çözüme kavusturulabileceginin, çatismalarin devaminin kardes Yemen halkinin karsi karsiya bulundugu insani krizi daha da derinlestirmek disinda bir sonuç getirmediginin artik tüm taraflarca idrak edilmesi gerektigi kaydedildi.

Açiklamada ayrica ülke genelinde bir an önce kapsamli ateskes ilan edilerek, Körfez Isbirligi Konseyi Girisimi, Ulusal Diyalog Konferansi kararlari ve BM Güvenlik Konseyi kararlari temelinde siyasi çözüme odaklanilmasi gerektigine inanildigi vurgulandi.

Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Güney Geçis Konseyi (GGK) güçleri askeri sözcüsü Muhammed en-Nakib, yerel basinda yer alan açiklamasinda, saldirida en az 40 askerin hayatini kaybettigini, 60'tan fazla askerin yaralandigini duyurmustu.

Kaynak: AA