Pozitif Gelinin Dügünü Mahallelinin Kabusu Oldu

Denizli’nin Çameli ilçesinde dügünden 1 gün sonra korana virüs testi pozitif çikan gelinin ardindan damat ile birlikte dügüne katilan 23 kisi daha karantinaya alindi.

Pozitif Gelinin Dügünü Mahallelinin Kabusu Oldu
Denizli’nin Çameli ilçesine bagli Kolak Mahallesi’nde yasayan Halise N. A. ile Muhammet S. çifti, 22 Agustos günü mahalledeki okulun bahçesinde düzenlenen dügün ile hayatlarini birlestirdi. Dügünün ertesi günü rahatsizlanan gelin, yakinlari tarafindan hastaneye götürüldü. Doktorlarin süphe üzerine yaptigi korona virüs testi pozitif çikinca, çiftin dügünü mahalleli için kabusa dönüstü.

Kirsal mahalleye gelen filyasyon ekipleri, dügünde gelin ile yakin temas eden kisilerle irtibat kurdu. Filyasyon ekiplerinin çalismalari ve sikayetleri ortaya çikan vatandaslarin saglik kuruluslarina basvurmalari üzerine gelin Halise N.’nin ardindan damat Muhammet S. ile birlikte dügüne katilan 23 kisi daha testlerinin pozitif çikmasi veya temasli olduklari gerekçesiyle karantinaya alindi.

Kirsal Kolak Mahallesi’nde dügünün ardindan bir anda korona virüs vaka patlamasi yasandi. Hizli bir sekilde mahallede önlemleri artiran Çameli Kaymakamligi, temasli olabilecek veya sikayetleri olusan vatandaslarin bir an önce filyasyon ekipleriyle irtibata geçmesi için uyari yapti. Mahalledeki pozitif vaka sayisinda ciddi bir artis yasanmasi durumunda, toplu karantina tedbirinin uygulanabilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA