Ortahisar Belediye Baskani Genç'ten 30 Agustos Zafer Bayrami Mesaji

Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Genç, mesajinda, Türk istiklal savasini zaferle sonuçlandiran 30 Agustos Zafer Bayrami'ni, 99. kez kutlamanin mutlulugunu ve coskusunu yasadiklarini belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde 1919'da Samsun'da baslatilan istiklal mücadelesinin, en zor sartlara ve imkansizliklara ragmen büyük bir kahramanlik destani yazilarak zaferle sonuçlandigina isaret eden Genç, "30 Agustos, esaret zincirine vurularak yok edilmek istenen Türk milletinin 'ya istiklal ya ölüm' siariyla yedi düvele karsi destansi bir mücadele vererek bu esaret zincirini paramparça ettigi gündür." ifadesini kullandi.

Genç, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atildigi 30 Agustos zaferini ve onu ortaya çikaran süreçlerinin yeni nesillere çok iyi anlatilmasi gerektigine dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Bundan 99 yil önce yurdumuzun dört bir yanini isgal eden düsman kuvvetleri, Türk milletinin cesareti ve kahramanligi karsisinda bozguna ugramistir. Türk milleti yaslisi, genci, ihtiyari ve çocuguyla bütün varini ve yogunu ortaya koyarak sanli tarihindeki emsalsiz zaferlerinden birini daha kazanmistir. 30 Agustos zaferi varlik ve yokluk mücadelesi veren Türk milletinin bütün imkansizliklara ragmen vatanini kurtarma mücadelesinin destansi adidir. Türk milleti ve Türk ordusu vatanimizi isgal eden düsman kuvvetlerine karsi tarihte çok az örnegine rastlanan kahramanlik mücadelesi vermistir. Bundan 98 yil önce yurdumuzu isgal edenler, bugün de ayni duygularla vatanimizi bölmeye, yikmaya çalismalari karsisinda onlarla Istiklal Savasi'mizin hissiyat ve duygulariyla mücadele ediyoruz ve edecegiz."

Kaynak: AA