ÖNLEMI HAYAT KURTARAN AFET Açiklamasi DEPREM - Ailesinden 5 Cani Yitiren Depremzede, Yasadigi Aciyi Unutamiyor Açiklamasi

'O ani aci bir sekilde yasadim. Korkunç bir geceydi. Kosarak çocuklarimin oldugu eve gittim. Gittigimde bina toz tuman olmustu' 'Kiraci ya da ev sahibiyseniz eve yerlesirken depreme dayanikli olup olmadigina lütfen bakin. Buradan müteahhitlere de seslenmek istiyorum; binalari saglam yapin. Bu tür acilari tekrar yasamayalim'

SUAT ÖZTÜRK - Elazig'da geçen sene 24 Ocak'ta meydana gelen depremde yikilan binada esi ve iki çocugu ile kayinvalidesi ve kayinpederini kaybeden Serhat Arslan, o gün yasadiklarini aklindan çikaramiyor.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, Elazig ve Malatya'da toplam 41 kisinin yasamini yitirdigi 6,8 büyüklügündeki depremde Serhat Arslan'in esi Halime, 7 yasindaki oglu Miraç Ali, 2 aylik kizi Rüya, kayinvalidesi ve kayinpederi, Mustafapasa Mahallesi'nde çöken Ayken Apartmani'nda yasamini yitirdi.

Depremden sonra anne ve babasiyla yasamaya baslayan Arslan, yasadigi aciyi kaybettigi ailesinden kalan hatiralarla unutmaya çalisiyor.

Belediyede çalisan Arslan, AA muhabirine, depremden birkaç gün önce esi ve çocuklarini kayinvalidesinin evine götürdügünü söyledi.

Deprem gecesi esini ve çocuklarini görmek için kayinvalidesine gittigini anlatan Arslan, evden çiktiktan 15 dakika sonra deprem oldugunu söyledi.

Depremden sonra ailesinin oldugu binanin çöktügünü ifade eden Arslan, "O ani aci bir sekilde yasadim. Korkunç bir geceydi. Kosarak çocuklarimin oldugu eve gittim. Gittigimde bina toz tuman olmustu. O gece sabaha kadar bekledim. Aksama dogru enkaz altinda çikardilar. Esimi, çocuklarimi, kayinvalidemi, kayinbabami kaybettim." dedi.

- "Bu gerçekten çok zor bir aci"

Ev alacaklarin daha güvenli evleri tercih etmelerini isteyen Arslan, sunlari söyledi:

"Depremde ailemden 5 kisiyi kaybettim. Bu gerçekten çok zor bir aci. Allah kimsenin basina vermesin. Her sey Allah’tan geliyor. Bunun bilincindeyiz fakat burada kiraci ya da ev sahibiyseniz eve yerlesirken depreme dayanikli olup olmadigina lütfen bakin. Buradan müteahhitlere de seslenmek istiyorum; binalari saglam yapin. Bu tür acilari tekrar yasamayalim. Deprem Allah’tan gelir ama önlem almak bizim elimizdedir. O yüzden binalari yaparken elinizi vicdaniniza koyun."

Insanlarinin hayatinin 40 saniyede degistigini belirten Arslan, "Biz tirnagina bile kiyamadigimiz insanlari depremde kaybettik. Bu çok zor bir aci ama hayat devam ediyor. Bunun bilincindeyiz çünkü kadere iman etmisiz. Sabredecegiz. Allah büyüktür. Allah devletimizden ve devlet büyüklerimizden razi olsun. Bizi yalniz birakmadilar, sürekli sordular. Annem ve babamdan da Allah razi olsun hep yanimda oldular. Destekçilerimiz olmasaydi daha kötü olabilirdik. Yine sükür ediyoruz. Insallah bundan sonra böyle acilar yasanmaz." diye konustu.
Kaynak: AA