Nigde Valisi Yilmaz Simsek'ten 30 Agustos Zafer Bayrami Mesaji

Nigde Valisi Yilmaz Simsek, CHP Nigde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ve CHP Nigde Il Baskani Erhan Adem, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Simsek, mesajinda, 30 Agustos zaferinin 99. yil dönümünü kutlamanin onur ve mutlulugu içerisinde olduklarini belirtti.

“Gazi Mustafa Kemal Pasa'nin baskomutanliginda, 30 Agustos 1922 tarihinde Dumlupinar’da yapilan Baskomutanlik Meydan Muharebesi, artik bitmis, yok olmus gözüyle bakilan ve tüm imkansizliklara karsi kadini ve erkegiyle tek vücut olan Türk milletinin sergiledigi essiz bir mücadele verilerek zaferle taçlanmistir." ifadesini kullanan Simsek, "Böylece bagimsizligimizdan ve vatanin bölünmez bütünlügünden taviz verilmeyecegi tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmistir. Basta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, bayragi, vatani ve milleti ugruna canlarini feda eden tüm sehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle aniyor, aziz milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum.” degerlendirmesinde bulundu.

- Milletvekili Gürer

CHP Nigde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de 30 Agustos zaferinin, milleti önce kurtulusa, ardindan demokrasi ve cumhuriyete ulastiran en önemli destanlardan biri oldugunu kaydetti.

Gürer, “Basta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, dünya tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan 30 Agustos zaferini kazanan ve Zafer Bayrami'ni bizlere armagan eden kurtulus mücadelesinin tüm kahramanlarini, aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle aniyor, milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum.” ifadesini kullandi.

- Belediye Baskani Özdemir

Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir de 30 Agustos Zafer Bayrami'ni yayimladigi mesaj ile kutladi.

Özdemir mesajinda, "Türk milleti bu sanli zaferle, milli birlik ve beraberlik anlayisiyla, aziz vatanimiza göz dikenlere unutulmayacak bir ders vermis ve milletimizin gücünü tüm dünyaya göstermistir. Bizlere bu zaferi hediye eden Baskomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, kanlari ile bizlere bu topraklari vatan yapan Aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle aniyor, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami'ni kutluyorum.” dedi.

- Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ise Dumlupinar’da kazanilan destansi zaferin, Büyük Taarruz ve Baskomutanlik Meydan Muharebesi’nin 99. yilina ulasmanin gururu ve coskusu içerisinde olduklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Büyük Taarruz ve Baskomutanlik Meydan Muharebesi sadece düsmana karsi zafer kazanilan kahramanlik destanlarindan biri degil, ayni zamanda cumhuriyetimizin temellerinin de atildigi tarihi bir zaferdir. 1919’da Samsun’da yakilan bagimsizlik mesalesi, son bagimsizlik mücadelemiz olan 30 Agustos’ta tüm yurdu aydinlatmistir. Bu bilinçle bizler, vatanina ve milletine bagli genç nesiller yetistirerek, milli birlik ve beraberligimizi korumaya ve güçlendirmeye devam edecegiz. 30 Agustos Zafer Bayrami'mizin 99. yilini en içten dileklerimle kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere tüm kahraman sehitlerimizi saygi ve minnetle aniyorum.”

- CHP Il Baskani Adem

CHP Nigde Il Baskani Erhan Adem de mesajinda, "Büyük Taarruz ve Baskomutanlik Meydan Muharebesi, dünyanin gördügü en büyük kahramanlik destanidir. Sanli milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami'ni en içten duygularimla kutluyor, bu zaferi milletçe birlik ve beraberlik içerisinde coskuyla kutlamayi temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu, ordumuzun ebedi baskumandani Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, bu topraklar üzerinde özgürce yasamamizi saglayan, bu ugurda canlarini feda eden atalarimizi, sehit ve gazilerimizi sükran ve minnetle aniyorum.” ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA