Milletvekili Tutdere'den 30 Agustos Zafer Bayrami Mesaji

TBMM Baskanlik Divani Üyesi ve CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi.

Milletvekili Tutdere'den 30 Agustos Zafer Bayrami Mesaji
Tutdere, mesajinda, 30 Agustos bagimsizligi karakter edinmis bir milletin, kimsenin boyundurugu altina girmeyecegini dünyaya haykirdigi, hiçbir gücün hakimiyetine girmeyecegimizi dünyaya kanitladigimiz gün oldugunu söyledi.



Milletvekili Tutdere, “Omuz omuza verdigimiz bu mücadele sonucunda yazdigimiz zafer destaniyla kimseye boyun egmeyecegimizi, bir bütün oldugumuzda hiçbir gücün önümüzde duramayacagini tüm dünyaya gösterdik.

30 Agustos 1922 milletimiz için tarihi bir dönüm noktasi olmus egemenligin kayitsiz ve sartsiz millete ait olmasi için tarih kapisi aralanmistir. 29 Ekim 1923’de cumhuriyetin ilaniyla da egemenlik kayitsiz ve sartsiz milletimize teslim edilmistir. Milletimizin 99 yil önce el ele, kol kola, omuz omuza verdigi mücadele ruhu ile ülkemizi bu karanliktan kurtaracagiz. Bu duygu ve düsüncelerle Kurtulus Savasinin lideri Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, bize bu zaferi armagan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlari ile bütün aziz sehitlerimizi rahmetle aniyor, gazilerimize sevgi ve saygilarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA